Love the blogosphere!

Har skrivit om det tidigare, men jag måste bara säga det igen - jag älskar verkligen bloggar. Rent allmänt så där, för tips & inspiration. Sen mer specifikt när det kommer till de fall när det känns som om man faktiskt blivit vän med någon så här över bloggen. Det är himla fint tycker jag, att liksom ha ett extra sett av vänner där ute någonstans i världen & kanske en dag att man kan ses över en kopp te på riktigt! Det finns så mycket potential i hela konceptet blogg! Man delar andra personers sorg för att man kan identifiera sig & på samma gång kan man glädjas över någon annans framgångar eller livsval & så skrattar man ju så klart när andra personer drabbas av sånt tok som man bara trodde hände en själv! :) Idag har jag följt mina bloggvänner i lite allt möjligt & jag är så glad för att den möjligheten finns, att jag har hittat det här mediet.
 
Sen så tokräddade också Trattoria dagens bak, ett gäng små veganchokladkakor som jag ska leverera imorgon. Receptet förklarade att jag skulle kavla ut degen & sen använda en form till att ta ut små rundlar... jo men lycka till när eländet var bra mycket mer smet än deg. Slet mitt hår där ett tag tills jag kom på att jag helt enkelt kunde testa att spritsa ut kakorna. Det fungerade hur bra som helst, ett verkligt supertips om man vill att det ska gå fort, kletfritt & fortfarande se fint ut.
För 50 kakor:
Vispa 1.8 dl vegetabiliskt fett med 2.4 dl socker. Tillsätt 2 tsk vaniljextrakt, 1.2 dl mjölk (i mitt fall använde jag mandelmjölk) & 3.5 dl vetemjöl. Rör ner 1.8 dl kakao, 2 tsk majzena, 0.5 tsk salt & 0.25 tsk natriumbikarbonat. Blanda tills allt blivit en smidig smet. Sätt ugnen på 165 grader & klä två plåtar med bakplåtspapper. Spritsa ut degen, det räcker till två omgångar så pressa inte in allt på en gång. Grädda 10-12 minuter, låt sedan kakorna svalna på galler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0