MÅSTE skaffa oss en manuell konservöppnare!

Aaaaah! Frankenstorm har uppgraderats & vill det sig riktigt illa kommer vi nu att få närmare 100 mm regn på ett dygn + vindstyrkor upp mot 130 km/timme. Med tanke på att Toronto inte ens fixar att ploga gatorna under vintern har Canadensiska Röda Korset därför gått ut med en officiell varning. Det här bör vi införskaffa innan imorgonkväll:
 
1) 4 l vatten per person & dyng - för tre dagar
2) Nog konserver för att vi & fjundjuren ska överleva i sagda 72 timmar
3) En manuell konservöppnare
4) En handdriven ficklampa & radio
5) Första-hjälpen kit
6) Kontanter i små valörer i fall att bankomaterna inte fungerar
 
& viktigast av allt - allt detta ska förvaras i väskor med hjul så att vi snabbt kan evakuera vid behov.

Alltså... jag inser att Sandy farit fram hårt så här långt, men jag dör lite av skratt när jag läser det här. En "manuell konservöppnare"? Jag kan liksom se framför mig hur kanadensarna panikar där hemma, springer runt & viftar med armarna i desperation över att de kommer att svälta ihjäl pga att de bara äger ELEKTRISKA konservöppnare. Eller, ännu bättre - hur folk står & köar i timmar på Loblaws för att köpa på sig två årsförbrukningar av kidneybönor, åker hem & sen inser att de inte kan öppna sagda konserver just pga att de glömde att köpa på sig en manuell konservöppnare från antikaffären. ÅH PANIKEN!!!
 
Nejmen bäst att sparka igång Paul då, vi måste ju börja tappa upp vatten!

Kommentarer
Postat av: ma

Hej! Jag har följt varningarn för Sandy via TV och tänkt tanken huruvida ni i Ontario-traken kommer att drabbas av "den perfekta stormen". Du har ju berättat att om stormen slår till där, vid de stora sjöarna, så blir det rejält. Ta det försiktigt, kram M

Svar: Det är SÅ mörkt här nu mamma, har haft på lamporna hemma ända sedan klockan två. Paul kommer också att köra hem från jobbet lite tidigare, innan den värsta blåsten sätter igång. Kommer också att tappa upp lite vatten för säkerhets skull. KRAM!
Ida

2012-10-29 @ 20:19:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0