New talent!

Jag har förövrigt lärt mig något nytt under helgen, lite kabeldragning. Alla gamla kontakter i huset var ju bruna eftersom det är Pauls mors favoritfärg - så de behövdes bytas ut. Vanligtvis hade ju Paul skött den biten men i lördags, när alla 15 kontakter behövde fixas, var han lite upptagen med att lägga ett nytt trägolv. Ställd inför valet kabeldragning vs såga golvplank (& räkna ut alla mått på planken...) så kändes det förstnämnda mer lockande. So, här kommer Idas lilla skola i kabeldragning!
 
1) Se till att det inte finns någon ström till kontakten du jobbar med, väldigt viktigt. Skruva ur den gamla kontakten & lösgör alla kablar. Kopparkabeln är "jord", den vita "neutral" & den röda & svarta är "death & evil".
2) Plocka fram din nya fina, ickebruna, kontakt. Fäst öglan i änden av "death & evil" runt skruvarna på sidan som inte är jord. Skruva åt hårt.
3) Vänd på kontakten & skruva fast de två kvarvarande kablarna. Den jordade ledningen fäst vid den gröna skruven.
4) Skruva fast kontakten i väggen & sätt på en liten platta som täcker alla skruvfästen.
5) Ta en klunk cider & gratulera dig själv över din bedrift/det faktum att du inte frityrkokt dig själv! Nejmen, helt ärligt - jag är rätt stolt över att jag faktiskt fixade alla kontakter själv. Moi, som liksom inte ens fixade att få igång en video på vår gamla VHS-maskin när jag bodde hemma. :)

Kommentarer
Postat av: Jo

Jag är MÄKTA imponerad. Har nåt minne från Lund och din "icke fungerande" dvd-spelare...

Svar: Tack! Det här med att jag träffat Paul har varit himla bra för mina tekniska färdigheter! Även om det fortfarande finns mycket som kan förbättras... :)
Ida

2012-10-09 @ 23:00:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0