Helping spring along!

När jag växte upp så drog min pyttelilla mamma ut världens järnspett ur källaren varje år i mars/april & tågade bort till den plats som hon antog var ungefär där gatans golvbrunn låg & sen applicerade hon en himla massa finländsk sisu på att hamra bort all is tills dess att golvbrunnen var klarlagd. Jag minns att jag brukade stå där med en spade, som tryckts i min hand, & småhimla med ögonen inombords... I mean, vår blir det ju förr eller senare i vilket fall, så totalt bortslösad tid att försöka skynda på det hela!
 
Happ - lägg till en tio år till mitt liv & det här var jag i helgen...
För er som inte förstår logiken i det hela - så använde jag alltså min trädgårdsspade till att svinga ut snö från uppfarten till alla områden där snön redan smält bort. Jag försökte att skotta ut snön först, men det var grymt jobbigt - så jag utvecklade golfklubbetekniken... Lyft spaden & smäll till!
Upprepa längsmed hela uppfarten! Tvinga fästman att applicera samma teknik på trädsgårdssidan av huset. Tvinga sedan fästman att kika ut genom fönstret vartannan timme & säga "Oj vad det smälter".
Känn dig VÄLDIGT MYCKET som din mamma... tänk över den känslan & kom till slutsatsen att det faktiskt är en himla bra känsla. Inse att du inte är ung längre.
 

Kommentarer
Postat av: Camilla

Klart man måste hjälpa våren, brukar sparka lite i snöhögarna här hemma med ;)

Svar: Läste kommentarerna under det här inlägget för Paul & han bara "Så det här är alltså något alla i sverige pysslar med?". Jag svarade lite svävande & frågade sen om de aldrig försökt hjälpa våren på traven - men det hade de tydligen inte & han hade aldrig hört talas om det innan jag satte igång att svinga snö på uppfarten. Så kanske att det är något man bara gör om man bor i norden?! :)
Ida

2013-04-08 @ 05:03:52
URL: http://fullfartmedtvabarn.blogg.se
Postat av: Alex

haha =D jag brukade sitta och lägga små snöklumpar i vattenplöarna så de skulle smälta och bli vår snabbare =) Man får väl göra vad man kan ;)

Svar: Skönt att man inte är den enda som håller på på det här sättet! I år känns det extra självklart att försöka tvinga fram lite vår, för fy så trögt det är att värmen aldrig kommer!
Ida

2013-04-08 @ 09:42:19
URL: http://swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0