Ja men han försöker ju i alla fall...

Pauls svenska går ju som bekant inte framåt speciellt mycket, men lite då & då plockar han upp något nytt ord. För någon vecka sedan var vi på promenad & Paul var farligt nära att trampa på hundbajs - så av oklar anledning lärde jag honom det ordet.
 
Igår kväll låg vi i sängen & pratade om vår resa till Sverige i sommar & Paul säger "You know an odd thing I'm looking forward to?", jag skakar på huvudet "I'm looking forward to see INFART & UTFART again - it's so funny". Jag suckar... antalet gånger vi varit hemma & Paul sett en skyllt med "Infart" & skrattat ihjäl sig... för många. Paul fortsätter "It would be as if we named the off ramp 'off bajsblåsa'". Här, här måste jag ju erkänna att mitt huvud hamnade i något slags chocktillstånd - vad i helsike hade han just sagt? "Paul... NO, WHAT?". Paul förklarar att han menar "fart", blåsa är ju något vinden gör... Jag dog av skratt & lyckades tillslut hicka ur mig "Prutt".
 
Så, nu kommer ON RAMP & OFF RAMP att refereras till som ON PRUTT & OFF PRUTT i tid & evighet & jag kan ju bara konstatera att OM jag kände för att utrusta min fästman med samma ordförråd som en 4/5 åring så har jag ju lyckats helt ofantligt bra! Synd bara att det kanske inte var exakt vad jag siktade på i utgångsläget.

Kommentarer
Postat av: Alex

hahahha gud jag skratta så jag fick tårar i ögonen av de här inlägget. Helt underbart. De är ungefär sånna bra saker som Giorgos kan med ;)

Svar: Haha! Glad att det fick dig att skratta! Jag är vanligtvis inte den som direkt skrattar ihjäl mig åt kiss & bajshumor - men Pauls egenkonstruerade version av prutt var bara för bra för att låta bli att dela med mig av! :)
Måste bara säga att jag fortfarande blir helt fnissig av att tänka på att G en gång kallade dig för lilla tjockisen & trodde att det var något gulligt!
Ida

2013-04-26 @ 18:18:24
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Jo

Hahahaha!!!! Bajsblåsa!!! Eeeewwwwww! =D

Svar: Ja det blev ju inte helt rätt där inte! Jag skrattade så att jag grät. Hade han kunnat säga VIND hade det ju varit nominellt bättre, men BLÅSA! Uuuugh!
Ida

2013-04-27 @ 13:14:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0