Wild Turkeys!

Jag kommer till vad vi gjorde uppe i stugan i helgen lite senare... men det absolut häftigaste med hela vistelsen var lätt det faktum att det här gänget joinade oss lagom till lördagsmiddagen...
SJUTTON vildkalkoner! Som alla fick lite småpanik när vi klev ut på balkongen för att kika närmare på dem...
Så de sprang ut på vägen & försvann runt hörnet - vi gick in åt halva vår middag, som bestod av buffelburgare, & sen - action i den bakre trädgården som vätter mot floden. Parningsritual!
Så himla häftigt! Dessutom så höll alla de andra 15 kalkonerna på att göra natt samtidigt. De sover nämligen i träd för att komma undan från rovdjur, så medan de här två kluckade runt försökte de andra 15 att flyga upp i diverse träd runt stugan. Så hela kvällsluften VIBRERADE av ljudet från jättefåglar som flög runt & försökte hitta lämpliga träd att landa i. Bara för att ni ska förstå hur sjukt stora de här fåglarna är... en fullvuxen hane kan väga 11 kilo & mäta 125 cm från fötter till huvud. Så om vi räknar på att de i snitt vägde en 5-6 kilo (hönorna är mindre) per kalon så hade vi alltså 100 kilo kalkon som samtidigt slog sig till ro inom 10 meter från huset.

Kommentarer
Postat av: Camilla

Häftig naturupplevelse :)

Svar: Jättehäftigt! Inne i huset satt Mammut & kuttrade så där som katter gör när de ser bytesdjur... har en känsla av att han inte hade haft så där jättemycket att sätta upp mot kalkontupparna!
Ida

2013-04-08 @ 05:02:35
URL: http://fullfartmedtvabarn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0