Banana Bread...

De som bodde i huset medan vi var borta lämnade ett helt gäng bananer efter sig - de var ju fem i familjen, så vi snackar MASSA bananer. Alldeles för mycket för att Paul & jag skulle kunna ta oss igenom alltihop. I den här värmen började vi närma oss den kritiska punkten för bananernas överlevnad, så goda råd var dyra. Det blev därför till att baka en snabbsats bananbröd!
Bananbröd med choklad
 
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj eller klä in en limpform med bakplåtspapper (jag smörjde, eller sprayade om man ska vara noga). Blanda fyra mosade, väl mogna, bananer med 1 ägg, 115 g smör, 1.8 dl socker & 60 ml mjölk. I en separat bunke, blanda 3.5 dl mjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk natriumbikarbonat & 0.5 tsk salt. Jag tillsatte även 2.4 dl hackad choklad till mjölblandningen. Rör ner mjölmixen i banansmeten, tippa blandningen i limpformen & grädda i 55-65 minuter. Det är viktigt att sätta in formen med limpsmeten i ugnen så fort som möjligt, får blandningen stå mellan ugnen värms upp blir limpan kompakt & seg. Vill man inte använda sig av choklad kan man istället tillsätta nötter eller torkad frukt.
 
Paul ger bananbrödet 10 bananer på bananbrödsskalan & 8.5 på skalan "allt annat som Ida bakar" - jag tar det som ett gott betyg! Min efterrätt? Melon - fast jag fick dela med Mammut som blev helt tossig & hagalen & försökte hugga melonen från min gaffel medan jag åt.
 

Kommentarer
Postat av: Jo

Jag äter ju inte själv bananer men har förstått att det går att frysa dem om det behövs. Ett tips till framtiden =)

Svar: Jag hade faktiskt inte koll på att du inte äter bananer! Jag vet sen tidigare att de går att frysa in, men jag tror att de då mest används för bakning i alla fall. Så bättre baka på direkten än försöka pressa in dem i vår pyttiga frys! :)
Ida

2013-08-21 @ 11:32:27
Postat av: Jo

Jaha, visste du inte. Jag kan äta dem i nödfall men helst inte. Tror jag åt för många övermogna när jag var liten =)
Ok, ja det är ju sant =)

Svar: Nope! Vindruvor hade jag koll på att du inte var så förtjust i, men banan var en nyhet! Hm... & jag tror verkligen att man kan bli skadad av överkonsumtion som barn, äppeldricka ger mig fortfarande rysningar!
Ida

2013-08-23 @ 02:31:43
Postat av: Jo

Vindruvor tycker jag om nu =) Där har jag blivit vuxen =)

Svar: Oh, jag visste att du börjat äta dem men inte att du faktiskt gillade dem! Själv har jag blivit lite mer anti vindruvor så här på äldre dar! :)
Ida

2013-08-23 @ 23:50:40
Postat av: Jo

Jaha, varför då?

Svar: Nejmen jag tycker att de oftare smakar ingenting än gott - någon gång då & då får jag tag på vindruvor med massa smak & då älskar jag dem, men oftast är det bara "jaha, wellpapp".
Ida

2013-08-27 @ 03:42:36
Postat av: Alex

är imponerad över hur bra du verkar vara på att ta hand om all mat! De är ju ofta du skriver om olika saker du slängt ihop för att inget skall gå till spillo. De önskar jag verkligen att jag var bättre på!

Svar: Det är nog något som jag dels växt upp med & som jag själv också finner viktigare & viktigare ju äldre jag blir - det känns liksom så fel att kasta mat när så många inte har mat för dagen. Fast samtidigt så måste jag erkänna att jag kastar skit som andra personer lämnar efter sig, som tidigare idag - en flaska sås för "BBQ & kycklingvingar"... Liksom inte en chans att jag kommer att servera det! Men, att kasta sånt jag själv köpt in är en annan femma, där försöker jag verkligen minimera.
Ida

2013-08-28 @ 21:30:46
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0