Bröllopssammanfattning den 3 augusti...

Det blev fokus på Frankrike där ett tag, dels för att det liksom kändes som om det var läge att rapportera i nuet innan jag glömde bort alla detaljer... men även för att det känts som om jag har behövt smälta bröllopet lite. Så jag tänker att jag fortsätter med en liten sammanfattning till nu & så tar vi ett par till så där pö om pö. Istället för att dra vad jag gjorde på morgonen den 3e augusti, för den biten känns fortfarande lite rå & öm, så kan vi väl kika på hur det såg ut i byastugan efter allt vårt hårda arbete! Det här var ju lokalen vi hade att arbeta med & efter att Paul & Fredrik satt tänderna i bordskonfigurationen skred dekorationsteamet till verket:
Allt porslin & alla glas fanns i lokalen & var diskreta - hade varit lite jobbigt med omatchat porslin i alla möjliga färger, men det de hade fungerade himla bra med våra dekorationer. Servetterna har ni ju sett tidigare, de var ett lite helsike att sy - då var det roligare att sy servettringarna! Som sista touch innan gästerna kom stack serveringspersonalen dessutom in en lite rosmarinkvist i varje "servett-ficka". Rosmarin ger nämligen god tur på bröllop enligt Slovakisk tradition & jag tänkte att det skulle vara en gest som kanske Pauls föräldrar skulle uppskatta... De små träskivorna ni ser är placeringskorten. Någon (läs jag) tillbringade en MASSA tid med en sån där liten träbränningspryl som man senast använde på träslöjden i mellanstadiet...
Färgerna på servettringarna skulle egentligen ha varit blå, blåklintsblå var liksom det tema jag tänkt mig för hela bröllopet men så hittade jag de här lyktorna på IKEA för typ 80 kronor styck & då ändrade jag om lite i planerna. De var liksom för söta för mig att motstå!
Lite halvtaskig bild av honörsbordet, men där bakom stocken satt alltså Paul & jag under middagen...
& tittade ut över den här vyn åt ena hållet... åt andra hållet såg bordet lika dant ut men där satt gästerna bredvid de två stora fönsterna i rummet. Varje fönster var försett med en blomsterstock plus massa ljuslyktor i genomskinligt glas var. Dessvärre har jag ingen bild på det just nu... Men som ni kan skymta så lyckades jag få till det så pass bra så att vi slapp de fula röda stolarna! Vi klarade av att hålla hela festen med gästerna sittandes på vita eller neutralt träfärgade stolar - mycket nöjd med den!
I rummet ni kan skymta bakom honörsbordet hade vi cocktailtilltugg - massa massa kött som pappa köpt/jagat (gravad älgstek, renstek, björnkorv, älghjärta...), ost, frukt, kex & vårt hembakta tunnbröd. Sen hade vi även ett litet presentbord där vi även ställt upp vår lilla tidskapsel. Alla gäster tog en lapp & skrev en hälsning till oss som de la i lådan - om ett år får vi se vad de sagt!
Innan folk kom in i rummet med cocktail tilltuggen passerade de genom ytterligare ett rum som jag inte visat tidigare, där stod alla glas uppställda med bubbel & så hade vi en liten "nötbar". Två hyllplan med allehanda kanderade nötter som Paul släpat med sig från Toronto.
Mycket mycket populärt! Cocos-nötterna & de kanderade kanelnötterna var mina favoriter!
Alla nötsmaker skulle egentligen stå skrivna med krita på små "svarta tavlan" lappar vi hade köpt med oss, men de lapparna kom bort i förberedelserna så jag fick improvisera lite & det gick ju det med!
Ni kan se nötbaren där i bakgrunden, draperade bara en leksakslåde ställning med en överbliven bordsduk från dukningen & det fungerade perfekt! Som present till alla som kom gav vi även bort små flaskor med isvin som vi knölade ner i den där nitroglycerinlådan vi hittade ute i sommarstugan. Sen kom Pauls gudmor med lite lönnsirapsgodisar som en eftertanke, så de smälldes fram på bordet medan jag genomled den hemska frisörsupplevelsen. Alltså... jag hade väl kanske själv gömt undan dem lite i ett hörn/inte ställt fram dem i ett askfat (?)... men, men, det får väl perfektionisten i mig helt enkelt försöka komma över.
& så här ser förresten flaskorna ut i närbild - etikett med vårt bröllopsmonogram på!
Summa summarum för den 3e augusti & dekorationsbiten: Så himla nöjd! Jag önskar att jag hade kunnat vara där själv & ta lite mer detaljkort av det hela så att jag hade kunnat visa er hur vackert det var - för det tyckte jag verkligen att det var. Det kändes lite svensk sommardröm & det var precis så jag hade hoppats att det skulle se ut. Sen hade vissa småsaker kanske kunnat vara ännu lite bättre om jag bara tänkt på det innan/haft mer hjälp, men det är liksom ingen idé att stressa upp sig för det utan jag fokuserar på att det till 99% var precis så som jag hade hoppats!

Kommentarer
Postat av: Jo

Det blev verkligen jättefint, verkligen svensk sommardröm =)
Btw, tack så jättemycket för vykortet! Är det möjligen så att du har designat det också? Har ju lite (mycket) av din touch på det =)

Svar: Tack tack! Jo det är jag som gjort det, ville liksom knyta ihop det hela med ett kort som jag gjort själv. Lite fånigt kanske när det fanns så mycket fina kort i Paris att köpa, men jag ville vara säker på att hitta något som verkligen kändes vårt bröllop! Om du kikar på isvinsflaskorna så kan du se att vissa designelement går igen - eftersom de båda var TACK relaterade.
Ida

2013-08-20 @ 12:47:46
Postat av: Jo

Jo, jag såg ju det sedan =) Jättefint var det iaf!

Svar: Tack tack! Vad glad jag blir!
Ida

2013-08-21 @ 01:43:29
Postat av: Ingrid

Åhh det ser då fint ut! På tal om kort, har du kanske en adress där i Toronto man kan få? Ingrid

Svar: Tack! Jag kände mig väldigt nöjd med den biten, så det var skönt! Adressen är 208 St Marks Rd, Toronto, ON, M6S2H9, Canada. Oh, & så är ju efternamnet på oss båda Chvostek! :)
Ida

2013-08-21 @ 09:43:16
Postat av: Alex

Vackert! Såg verkligen fin ut. och gud vad jag skulle vilja ha en såndär tidskapsel! Men tror inte grekerna kommer förstå de alls... Hur känns de att få ett nytt efternamn? och ett så "osvenskt". Kommer ju själv gå från väldigt svenska "hasselblad" till väldigt grekiska "sfakianaki"

Svar: Men ni kommer väl ha halva byn på bröllopet så alla behöver ju inte fatta! Bjuder ni in 600 pers & 10% tycker att det är en bra idé så har ni ju ändå dubbelt så många lappar att läsa som vad vi har!
När det kommer till efternamnet så känns det så klart himla OVANT - men samtidigt så är ju Jansson inte världens mest exotiska namn så jag har alltid tänkt att jag kommer att byta efternamn en vacker dag. Så på det viset så var det ju något som jag räknat med redan innan jag träffade Paul. Fast, det HADE ju varit bra om Paul haft ett efternamn som farmor klarat av att uttala... Hur känner du & din familj för ditt namnbyte?
Ida

2013-08-28 @ 22:21:57
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0