Chokladbiscotti...

Julen närmar sig med stormsteg, så då gäller det att bunkra upp med småkakor - minst sju måste det ju finnas att välja på! Jag äter ju inte kakor själv, men på julen brukar jag unna mig en biscotti tillsammans med ett glas portvin. Det är liksom höjden av "till-lyxande" för mig! Fast gårdagens biscottiversion är lite för mycket lyx för att det ska kännas OK för mig. För att jag ska kunna äta dem behövs det en massa fullkornsmjöl & torkad frukt, inte vitt mjöl & choklad, men för dem som gillar sånt kommer ett lättlagat recept här!
Chokladstinna biscottis
 
Rör ihop 75g rumsvarmt smör med 1.5 dl farin/muskovadosocker. Tillsätt 2 tsk bakpulver, 0.5 tsk salt & 2 ägg. Blanda sedan ner 0.6 dl kakao, 4 dl mjöl, 2 dl valfria hackade nötter (jag valde valnötter) & ca 100 gram hackade choklad. Forma två längder av degen på en stor bakplåtspapperstäckt plåt, platta till. Grädda i 190C i 20-25 minuter (testa med en tandpetare så att de inte är degiga inuti). Tag ut längderna & låt dem svalna på galler, skär sedan längderna i lämpliga bitar & lägg dem med snittsidan uppåt på bakplåtspappret. Torka i 160C i 8 minuter, vänd på skorporna & torka dem lika länge till på andra sidan. Avnjut tillsammans med... tja, glögg förslagsvis! Det var i alla fall vad farmor & Paul hade till dem igår & de verkade väldigt nöjda!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0