Fettisdagslängtan...

Det är inte ofta som jag känner mig sugen på kakor & bullar & dylikt... men idag gör jag det. Idag saknar jag semlor! De var liksom en så stor del av den svenska uppväxten Från det att man var så liten att locket var det godaste, till att peta bort mandelmassan, till att lära sig äta mandelmassa, till att baka dem själv med massor av kardemumma. Ända fram till när jag var 18 & det tog tvärstopp & jag slutade med allt... vilket känns lite tomt när alla andra drabbas av masspsykos efter grädde & florsocker. Jaja... jag får väl vänta & längta tills mars - för våfflor, det äter jag ju i alla fall fortfarande!

Kommentarer
Postat av: Jo

Jag testade wienersemla. Dvs där det är wienerbrödbulle. Det var jääääättegott. De vanliga bullarna är så tunga. Det som saknades var kardemumman men annars var den bättre. Men det räcker med en oc våfflor är godare ändå =)

Svar: Oj... jag kan liksom inte ens föreställa mig... Är det fortfarande mandelmassa i & lock på toppen?

Ja, längtar till våffeldagen! Måste bara ut till IKEA någon gång innan & köpa fejk hjortronsylt!
Ida

2013-02-12 @ 23:09:31
Postat av: Matilda

Uäääh. AVSKYR semlor!

Svar: Jag var ingen fantast som liten, hade svårt för mandelmassan - men sen växte kärleken till kardemumma & med den även begäret efter semla. :) Eller... så var det bara att jag glatt åt allt i mina tonår!
Ida

2013-02-13 @ 14:21:35
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Jo

Den är precis som en semla fast gjord av wienerdeg. Ser ut så här: http://www.wastgotabagarn.se/bakelser/wienersemla.php

Svar: Hm, ser liiite ut som världens godaste bakelse som man kan köpa i Lycksele, glasswienerbröd. Det måste du prova i sommar! :)
Ida

2013-02-13 @ 14:44:50
Postat av: Jo

Hittade massor med roliga recept på olika, så om du vill göra dem har du MASSOR med alternativ här: http://matsidan.photocat.eu/#category5

Även wienersemlan är med =)

Kram!

Svar: Snyft... VILL men kan inte! Ingen färskjäst här du vet. Får terapibaka lite kanelbullar nästa gång jag är hemma i sverige. :)
KRAM!
Ida

2013-02-13 @ 14:46:50
Postat av: Jo

Till wienersemlan behövs ingen jäst ;)

Svar: Sant... får kanske ta ett ryck då... eller så blir det bara vanliga kakor. :)
Ida

2013-02-14 @ 10:37:52
Postat av: Jo

Ja, det funkar ju det med =)

Svar: Det blev kakor!
Ida

2013-02-16 @ 00:35:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0