Bröllops-skrock #1

Jag har funderat lite på vissa saker kring själva bröllopet - vart kommer tillexempel det här med att man ska bära blått ifrån? Varför ska man kasta buketten & varför ska Paul utsätta sin stackars rygg för min vikt genom att bära mig över tröskeln? Så många "To do" så lite "Reason"... var naturligtvis tvungen att göra lite efterforskningar i ämnet. Först ut - det här med att Paul inte får se mig innan jag kliver in i kyrkan. Den biten har jag verkligen undrat över, dels varför det är så & dels hur man ska få till det om man nu inte vill följa den anglosaxiska traditionen med att ens far ger bort en. Är vårt äktenskap helt kört på förhand om Paul ser mig innan någon viss tidpunkt på bröllopsdagen? Nope, tydligen härstammar den här seden från den gamla goda tiden då ens föräldrar beslutade vem man skulle gifta sig med. Fäderna diskuterade igenom frågan, skakade hand & så var det bara att inställa sig på bröllopsdagen. Anledningen att man inte sågs före det var helt enkelt att man inte ville ge brudgummen en chans att ångra sig i fall att han tyckte att bruden var för ful. Faktum är att slöjan har samma effekt, man är beslöjad fram tills det ögonblick man är gift & det inte längre går att backa ut. Herregud... får sån lust att köra med slöja över ansiktet & sen pressa in ett par sånna där butterics tänder i munnen så att Paul får sig en riktig chock när han lyfter på tygmassorna!

Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

Hahaha! Ja, det där skulle jag gärna se! Jag är säker på att Paul skulle få en superchock!

Svar: Ett annat alternativ hade ju varit såna glasögon som har ögonglober som sitter på spiralvajrar - det hade varit roligt! Fast farmor hade nog inte tyckt att det var lika kul, så jag får nog skippa hela planen. :)
Ida

2013-01-11 @ 02:11:57
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Jo

Hahaha, hade varit såååå kul. Jag googlade lite Magdalena Ribbing eftersom hon är expert på all svensk vett och etikett. Här är lite råd till brudpar:
http://www.tjoloholm.se/index.php?option=com_content&view=article&id=67
Och en bröllopschatt: http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/artiklar/brollopschatt-med-magdalena-ribbing-4fc39d4404bf72228b0091bf

Hoppas det kommer till användning =)

Svar: Älskar MR, så tack för länkarna! Har redan hjälpt mig!
Ida

2013-01-11 @ 13:59:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0