Bröllops-skrock #3

Idag är det faktiskt inte mindre än 200 dagar kvar tills dagen W (låter lite bättre än dagen B...)! Så vad kan passa bättre än att ännu en gång dyka in i lite bröllops-skrock! När man är gift, alla har skålat tills armarna värker & tårtan har skurits... ja då väljer vissa par att kasta brudbuketten (som alla ogifta kvinnor ska fånga) och/eller brudens strumpeband (de ogifta männen). Kastas båda är sedan tanken att de som fångat sagda troféer ska dansa med varandra & kanske, kanske, att de blir nästa par som gifter sig. Alltså... jag känner mig liite obekväm med hela upplägget. Det känns verkligen som man kan få till de mest pinsamma kombinationer. Kusingifte känns så där i min bok. Ska nu nödvändigtvis någon annan ha buketten så tycker jag att det är en finare gest att överräcka brudbuketten till det par som varit gifta längst!
 
Men anyway, var kommer seden ifrån - det var ju det jag var nyfiken på! Jo, på medeltiden ansågs det lyckosamt att få en bit (!!!) av brudens klänning. Det här var ju på den gamla goda tiden då man inspekterade brudlakanen & hela baletten, så bröllopsföljet kom helt enkelt med in i brudkammaren & slet små bitar av klänningen tills bruden var naken. I ett försök att rädda sina brudkläder (& sin självkänsla får man väl förmoda) började därför dåtidens brudar att kasta sina brudbuketter till massorna (tänk lite "kasta en skinkmacka till björnen & sen lägga benen på ryggen åt motsatt håll"). Väl inne i brudkammaren kastade sedan brudgummen ut strumpebandet för att visa att han var på väg att “seal the deal”.
 
Needless to say så tycker jag att det här en tradition som Paul & jag kan skrota. Dels för att det känns som en rätt barbarisk historisk kvarleva, dels för att det är rätt förnedrande att be alla ogifta par att ställa upp på sagda spektakel.

Kommentarer
Postat av: Matilda

Nog för att det är kul att du & Paul ska gifta er. MEN!!!! Det finns inte en enda kattbild på hela första sidan på din blogg. Du måste komma till dina senses! Jag vill se Mammut & Digby ur alla vinklar som finns. Förstått?! ;)

Svar: Åtgärdat! För stunden åtminstone, håller med om att det måste finnas minst en bild på förstasidan jämt! :)
Ida

2013-01-15 @ 22:06:52
URL: http://matildalovisa.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0