Det är kanske lite sjukligt...

Ända sedan jag var liten har jag haft en tendens att snöa in på saker & ting & samlandet är en URKRAFT i mig. Jag måste ha varit en hamster i ett tidigare liv. Eller en liten ekorre med total mani på nötter. Genom åren har jag samlat på de mest varierande ting - porslinsdockor, sudd, klistermärken, frimärken, porslin... & så flyttade jag hit till kanada & bara "Nej nu får det vara slut på det här hamstrandet!". Tycker att jag har hållt mig rätt bra, att jag under de här fem åren tagit mig ur det där beroendet av att skaffa mer tallrikar. Så ikväll... gick runt i vardagsrummet för att tända lite ljus. Ljuslykta efter ljuslykta... & jag fylldes av en sån kärlek till dem. Mina fina, fina ljuslyktor! Allra mest älskade just nu, de nya Iittala-lyktorna jag fick i julklapp. Så OTROLIGT fina.
Så hajade jag till, hur många ljustlyktor hade jag egentligen tänt? Snabb inventarie av vardagsrummet (alltså ETT enda rum i huset) - 18 ljuslyktor/ljusstakar. Det var bara att inse, jag är en samlarpersonlighet även när jag tänker att jag inte är det. Det undermedvetna tar över & gör att jag dras till en viss form av objekt som en... mal till en ljuslykta antar jag. Happ, så då vet ni, om ni någon gång inte vet vad ni ska ge mig i julklapp/födelsedagspresent/bröllopspresent - ljuslyktor är svaret.

Kommentarer
Postat av: Jo

Hahaha, 18 st?!? Underbart =)

Svar: Men jag vet... & då har jag inte ens räknat med att vi har en stor bricka med 5 blockljus på som vi också tänder varje kväll. Vill inte ens tänka på hur många ljuslyktor vi kan tänkas ha totalt. :)
Ida

2013-01-07 @ 11:46:21
Postat av: Matilda

Kastehelmi är så fina! Fick också sådana i julklapp, två klara och så en vattengrön. Himla fina!

Svar: Sjukt fina är de! Mamma säger att det betyder daggdroppe på finska, tycker faktiskt ännu mer om dem sedan hon berättade det!
Ida

2013-01-07 @ 18:28:16
URL: http://matildalovisa.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0