Different worlds...

Vi gifter oss två dagar innan jag fyller 30, så Paul & jag har skämtat om att vi gifter oss precis i tid för att rädda mina föräldrar undan skammen. Idag skickade Paul följande länk till mig på skype - hade ingen aning om att svenskor är de som gifter sig senast i världen. Medelåldern ligger på 32.5, vilket i så fall gör mig till en ung brud (wooot!). Men det som verkligen får en att hajja till är hur skev fördelningen är, västvärlden som gifter sig kring 30-strecket & så den fattigare delen av världen som gifter sig innan 20. Jag menar, det är ju lite sjukt att en kvinna i Niger (medelålder för giftemål = 17.2) i princip kan vara mormor vid det laget som medelsvenskan stegar upp för kyrktrappen.

Kommentarer
Postat av: Camilla

Jag är inte gift än, trots 2 barn, tredje på väg och 6 år tillsammans. Haha!

Frågar Jonis lite då och då om vi inte kan gifta oss men hans morbror sa en mening till honom när han var liten; "-gift dig aldrig!"

Men men en dag....!


Svar: Det är nog därför medelålder i sverige ligger så högt, folk skapar en familj utan att bry sig om att de inte är gifta. På den här sidan av atlanten är det mycket mer konservativt, här gifter man sig först - sen skaffar man barn. Känner personer som inte ens bott ihop innan de gift sig, känns liiite väl hard core tycker jag! :)

Sen tycker jag att du ska säga till Jonis att han ska släppa vad hans morbror sa. I mean, vuxna säger SÅ mycket konstigt till barn - ska man ta allt på allvar?! Happ, ja men då finns ju jultomten då!
Ida

2013-01-11 @ 20:32:58
URL: http://fullfartmedtvabarn.blogg.se
Postat av: Camilla

Men jisses, jag ska inte kommentera via iphonen... Glömde både ett par ord i meningen samt smilegubben.. :/
Det rätta ska vara att han morbror sa på skämt att han aldrig ska gifta sig ;)

Svar: Haha! Ja men då så, då var det ju inte på allvar - så bara kör! :)
Ida

2013-01-15 @ 08:21:11
URL: http://fullfartmedtvabarn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0