Är det värt det?

När det gäller vissa saker blir jag notoriskt snål - kan jag göra det själv, ja då finns det liksom inte en chans att jag skulle betala för det. Fotografier faller lite halvt om halvt in i den kategorin. Jag kan ju knäppa ett kort själv, men så inser ju ändå att det dels är svårt att fota sig själv samt att jag är ljusår ifrån att vara en professionel fotograf. Jag uppskattar alltså deras jobb, samtidigt som jag höll på att få krupp något alldeles när jag sökte efter bröllopsfotografer i Älvsbytrakten. Jag menar... när det billigaste paketet ligger på 5000kr för att bli fotad i två timmar utanför Älvsby kyrka... nja. När sen det dyraste paketpriset ligger på 20.000kr för 7 timmars fotande - då blir jag så där yr att jag måste sätta mig. Efter mycker förhandlande fram & tillbaka beslutade vi oss för att skrota bröllopsfotografierna & bara lita på att våra gäster kan knäppa ett par vettiga kort. 
 
Fast... för någon vecka sen väcktes en liten tanke. Tänk om vi skulle försöka få tag på en fotograf som kan ta kort på oss när vi är i Paris? Vi kan sätta på oss våra bröllopskläder igen, piffa till oss & sen köra en timmes fotosession med Eiffeltornet i bakgrunden. Efter lite letande har jag hittat en fotograf som jag verkligen gillar, timpriset ligger på just över 3000kr. En liten del av mig säger "Men tänk så mycket annat roligt du kan göra för de pengarna & du är ju ändå inte så fotosentimental" medan en annan del tänker att det nog ändå varit ett fint minne att ha.
 
Vad tycker ni? Är det värt att hosta upp den summan för familjearkivets skull?
 

Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

Usch, jag är lite tveksam till det...Känner ni ingen som är ganska hyfsad på att ta kort inom familjen eller vänner? Så gjorde syrran.

Min syster pluggar ju som sagt uppe i Älvsbyn och hon har en vän som går foto och media. Jag kan kanske höra med henne om hon gör sånt och så kan ni få kolla på hennes portfolio och liknande...Let me know!

Svar: Pauls systers flickvän är en bra fotograf, så jag hoppas på att hon ska ta ett par fina foton av oss.
Tycker fortfarande att det är så galet att din syster pluggar i Älvsbyn! :) Det var på folkhögskolan eller hur? Då bara måste hon känna min farmor - Astrid Jansson. Nu har ju terminen slutat, så jag gissar på att din systers kompis kanske inte är kvar i trakten - men kolla skadar ju inte. Tack!
Ida

2013-06-14 @ 23:10:25
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Alex

tycker ni ska känna efter vad som är viktigt för er. För mig är bilder jätteviktigt och jag skulle (kommer) gärna betala en bra summa för en duktig fotograf. Jag vet med mig att jag skulle ångra mig jättemycket om jag inte hade fina bilder från vårt bröllop.

MEN som sagt, de viktiga tror jag är att man känner efter själv vad som är var på ens prioriterings lista!

Svar: Kommer du att hyra in en utomstående grekisk fotograf då? Jag hade trott att du hade bett din pappa att göra det! Själva bröllopet... tja jag vill ju inte vara helt utan bilder, men är samtidigt inte beredd att betala en massa för bilder som jag sen inte kommer att tycka speciellt mycket om. Känns som att det är fara för rätt stela porträttbilder & det vill jag inte ha... Då känns det betydligt bättre att betala för den där timmen i Paris!
Ida

2013-06-15 @ 08:23:59
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Matilda

Jag tycker ni ska se om ni inte kan hitta någon till bröllopet. Ni gifter er ju trots allt i Älvsbyn & inte i Paris, så det känns rimligare att ta bilder på er riktiga bröllopsdag! :)

Svar: Jo, fast alltså det känns ju lite som om man bara kommer att få tag på byafotografer där uppe. Vilket känns lite lätt plågsamt för mig. Sen är Annabelles flickvän en väldigt duktig fotograf, även fast hon inte jobbar med det längre - så jag hoppas att hon kan ta ett par bra bilder.
Ida

2013-06-15 @ 10:59:16
URL: http://matildalovisa.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0