Dagens chock...

Här i Toronto händer det ju titt som tätt att folk blir skjutna & de flesta skakar väl på huvudet & går vidare med sina liv utan att vara så där värst förvånade. Så öppnar jag upp aftonbladet nu på morgonen & det första som möter mig är "Man skjuten i Älvsbyn". Min haka faller ner i morgongröten & jag får fiska upp den & pressa tillbaka den med våld. Jag tänker "Men det är väl någon som varit klumpig med ett jaktgevär..." öppnar upp artikeln & där står "Man skjuten i centrala Älvsbyn". Alltså... centrala Älvsbyn referas lokalt till som "byn". Man går ner på BYN när man ska handla på det enda ICA som finns, när man ska till biblioteket, radioaffären eller det pyttelilla systembolaget. Älvsbyn - Norrbottens pärla, den lilla lilla söta by där jag tillbringat typ alla mina sommarlov. Att någon skulle bli skjuten där är för mig lika obegripligt som om någon skulle säga att... nej jäklar... jag kan liksom inte ens komma upp med en liknelse. Jag tar tillbaka rubriken - månadens chock känns mer lämpligt. Vart är världen på väg?!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Jag vet hur din känsla och tankar är. Kram <3

Har varit med om samma men jag känner/kände mamman och barnen i fråga som vart utsatta för ett hemskt våld. :(

Kram <3

Svar: Usch - det är så overkligt när något hemskt händer nära en. Man bor i den sötaste lilla stad & helt plötsligt händer något som man aldrig kunnat föreställa sig. Nu var det här ju ändå inte SÅ jättehemskt - vad jag läst mig till så lever han fortfarande - men när jag bodde hemma i Lycksele blev en av mina klasskamrater mördad. Det var så sjukt alltihop, kändes som om någon rånat en på all trygghet...
Ida

2013-03-19 @ 14:27:43
Postat av: Trillingnöten

Helt sjukt...min syrra bor i trappuppgången bredvid där det hände till och med. SÅ litet är det!

Svar: Va! Bor din syster i Älvsbyn?! Älvsbyn är litet, men ibland känns världen nästan ännu mindre!
& kikade precis in på din blogg - grattis till babyn!
Ida

2013-03-19 @ 15:05:49
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Trillingnöten

Tack tack för gratulationer!! Jovisst, hon flyttade upp dit i augusti för att plugga och hon trivs jättebra där!

Svar: Då måste jag ju bara fråga - vart pluggar hon, på folkhögskolan? För i så fall kan hon vara klasskamrat med min farmor! :)
Ida

2013-03-20 @ 13:43:54
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0