Det här med BBQ häng...

Vi var bortbjudna på middag igår hos Pauls syster & hennes tjej Ximena. Jätte jätte trevlig med vin, ost, oliver & massa prat. När vi arbetat oss igenom halva osten knatade Ximena ut i trädgården med kvällens middag - stek & grönsaker. Vi andra fortsatte att tjattra kring köksbordet. Tills jag insåg att Ximena varit borta rätt länge. Jag kämpade lite med mig själv, för jag visste att det var snorkallt ute, men förslog till sist att vi skulle göra henne sällskap. Sagt & gjort, vinglasen vandrade nedför trappen & ut i trädgården. Där det var så där kallt att man liksom bara kippade efter andan. I regn, blåst & några fattig plusgrader stod Ximena där & kämpade med grillen... de hade glömt att köpa kol! Så på botten av denna jättegrill glödde tre små kål, oförmögna att värma upp maten annat än till rumstemperatur. Vi försökte alla stå ut ett tag till innan vi gav upp & släpade in allt i värmen igen & slängde in maten i ugnen.
 
Det hela fick mig att tänka på en scen för en himla massa år sen. Jag var & hälsade på mitt ex´s föräldrar & hans mamma bara "Men då GRILLAR vi". Pappan i huset protesterade, men hamnade naturligtvis ändå på grilltjänst. Fem minuter efter att grillen var tänd drog världens åskoväder in. Så hela familjen, minus pappan, stod inne i huset & tittade på pappan som tappert grillade på under deras parasoll. Tillslut stod maten på bordet & jaaa, gillar man sitt kött väldigt rare så hade det nog varit en utmärkt middag, men jag har personligen lite svårt för fläskkött som inte är genomstekt... Satt där & kämpade med det hela när pappan spänner ögonen i mig & bara "Är det för rått för dig?" Jag nickar, han spetsar min stek med gaffeln, kastar den på en liten tallrik, micrar den för full maskin i två minuter & lämpar sedan tillbaka köttet på min tallrik. "Vilken jättebra idé det var att grilla" säger han sen högt ut i tystnaden kring middagsbordet.
 
Alltså, NU kan jag ju skratta åt det - men jag tror att jag för tid & evighet har förlorat den där förmågan att se grillmöjligheter annat än i strålande solsken!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0