Dagens efterlysning!

Oki, nu hoppas jag på att det finns någon bloggläsare där ute som verkligen brann för syslöjden i skolan! Eller någon som blev 70-tals rebellisk i tonåren & bestämde sig för att sy sina egna kläder. Kort sagt, någon som kan tyg. För jag behöver köpa in typ 20 meter till bröllopsbordsdukar & min tygkunskap är begränsad. Jag ser ett tyg & tänker FINT eller FULT & sen tar det liksom slut. Jag vet att det finns andra faktorer man ska väga in, så som material &... eh, trådtäthet? Men poängen är att jag inte kan något av det här! Jag behöver inte lära mig allt, men det hade varit kul om jag köpt på mig ett tyg som gått att tvätta - allra helst ett som vinfläckarna gått ur. Ett annat plus hade varit om det inte varit alltför skrynkelbenäget, eftersom jag & styrkjärn inte går ihop.
 
So - som exempel, kan någon tala om för mig om det här är ett lämpligt tyg? Det består tydligen av 65% polyester & 35% rayon... vilket säger mig typ noll & ingenting.
 
Eller ska jag köra på mig en 87% Cotton & 13% Rayon mix?
 
Så många frågor... så tacksam om någon kan förklara.

Kommentarer
Postat av: Åsa

http://www.goodhousekeeping.com/recipes/entertaining/buy-linens

Svar: Tack! Måste spana in denna sidan känner jag! Ska se om jag kan hitta en bomulls & polyesterblandning till dukarna.
Ida

2013-05-15 @ 21:15:21
Postat av: Anna

Hur långa måste varje duk vara? Vi använde lakan som var avsedda för enkelsängar när vi hade ett lite större sällskap förra året, vi köpte våra på Winners, färdig fållade och allt....

Svar: Tydligen finns det två typer av bord, 180 x 85 cm och 135 x 85 cm, men de kan sättas ihop - så höjd & bredd är samma. Lakan hade ju varit en idé, fast jag hade så gärna velat ha något med ett blått blomstertryck... Får spana efter något i polyester, som jag fått mig rekommenderat, men hittar jag inte det så kör jag kanske på lakan. Bra mycket bättre än pappdukar!
Ida

2013-05-16 @ 01:50:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0