Can't believe it & a late night...

Alltså, jag har svårt att riktigt greppa detta... men jag brände mig igår. Inte på spisen eller på en locktång eller något sånt, utan när vi var ute på farmen & jag var tvungen att ta av mig till linne för att inte dö värmeslagsdöden. Jag inser ju att kombinationen linne+värme+noll solskydd lätt kan ha den här effekten, men inte i KANADA & i OKTOBER. Här ska det ju liksom vara fleece-kallt året om, inte riktigt lika mycket köldhål som Finland eller Ryssland - men nästan! Fast... Nu sitter jag här med knallröda axlar med likbleka BH-ränder & får väl bara finna mig i att solskyddsmedel på Thanksgiving inte varit en helt dum kombination!
 
I vilket fall, igår blev det väldigt otraditionell Thanksgiving-middag för oss. Megha körde nämligen "Orphan Thanksgiving" & bjöd in alla som hon kände som inte hade en riktig familj att fira med. Det blev en salig blandning av indisk mat samt allt som vi andra tog med oss - turkisk torkad frukt, underbart god etiopisk gryta med deras specialbröd som är bland det bästa jag vet, salad från Bahamas & Danmark, paj från Pakistan & mycket mycket mer. Vi åt typ non-stop från klockan 7 till midnatt. Eller... en del åt fortfarande när vi åkte vid halv två! Själv bidrog vi med gravlax, knäckebröd & gravlaxsås (hade med ett jättestort fat & det gick åt på nolltid) samt nutellakakor. Megha är nämligen ett närmast fanatiskt fan av den ingrediensen & jag... jag hittade en burk i skafferiet från de som bodde här i somras & bara "men det här är ju inte mat, det får någon annan äta upp!".
I fall att någon nu sitter på en burk nutella & bara "men det är visst mat & JAG vill äta upp det" - här är receptet. Passa bara på tiden i ugnen, de flyter ut väldigt mycket så de bränner vid på nolltid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0