Vad vi gjorde?

Om jag ska sammanfatta den här Thanksgivinghelgen? Ja... vi åt. Körde upp till stugan & medan Paul la plast i mellansovrummet (prep för golvet som ska in) ställde jag mig vid spisen tillsammans med en massa printade Martha Stewart sidor & svängde ihop vår officiella Thanksgiving-middag. Vi skippade kalkonen i år, lite svårt att få tag på fåglar som är i lämplig storlek för två personer. Fast vanlig kyckling kändes bra trist, så vi drog till med cornish hens istället (inte för att jag vet vad som gör dem SÅ speciella förutom att de är små & dyra... men men, det kändes festligt i alla fall):
Jag tog kanske i lite i övermått när det kom till mängden mat jag lagade till, men det ÄR INTE Thanksgiving om man inte tittar ut över bordet & bara baxnar lite över mängden byttor, fat & skålar!
Förutom de små kycklingarna blev det hemmalagad brunsås, salad, min egen tranbärssås, majsbröd, rostade rotfrukter & brysselkål.
Ingen Thanksgiving utan stuffing, vilket blev en tranbärsvariant den här gången. Hade jag gjort om den hade jag nog kört på lite mindre bröd & kanske tillsatt lite äpplen eller nötter. Mina två favoriter på bordet var som vanligt brysselkålen & sötpotatisen, slutar alltid med att jag sitter & pressar de två bara för att det är så gott! Är verkligen mycket mer förtjust i mat som är salt än sånt som är sött, men i bland får man ju uppoffra sig & är det nationell helgdag så är det. Därför skippade vi frukosten i morse & körde på tidigt lunch istället samt en av Pauls absoluta favoriträtter - våfflor!
& sen packade vi in våra stinna magar i bilen & körde hem. Anlände & kände oss så där riktigt äckeltrinda att det bara fanns en enda sak att göra, gå ut på promenad. Var i ärlighetens namn sjukt jobbigt att få upp motivationen, men när vi väl kom ut så kändes det som ett väldigt bra beslut för parken var så himla fin i all sin höstprakt! Dessutom lyckades vi se lite lax som försökte gå uppför floden. Fick dessvärre ingen bild på det, så ni får nöja er med mig bredvid floden istället.
Happ... & nu blir det inga mer långhelger fram till julen. Tycker gott att snålkanada hade kunnat bjuda på en ledig dag i november också med tanke på hur få (2 veckor!) semesterdagar de portionerar ut... Men med tanke på mängden mat vi pressade under helgen kanske det är bra att vi inte har något att fira innan jul. Ger ju oss i alla fall en & en halv månad att försöka få kläderna att passa lite bättre innan det är dags för nästa festmåltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0