Ceremoniprogrammen...

Vi kör en till liten bröllopstillbakablick så här på fredagsmorgonen!
 
Alla bröllop jag varit på i Kanada har haft ceremoni/bröllopsprogram som delats ut precis innan vigselakten. Har inte varit på ett svenskt bröllop sen jag var jätteliten, så jag vet inte om vi gör på samma sätt - men i princip så delar man här ut ett litet häfte som listar allt som kommer att ske under ceremonin + alla som på något sätt är delaktiga i bröllopet. Jag ska erkänna att jag var lite sugen på att skippa att göra program till vårt bröllop, men så kändes det fel att inte ge lite cred till alla som varit med & hjälpt till så vi tåtade ihop dessa:
Orginalplanen var att vi skulle använda cedertakspån som underlag för programmen, men Paul glömde dem i Toronto så farmor plockade upp telefonen & ringde till Saidas syster & vips hade vi nya takspån fast i tall (eller gran... not sure). Himla bra med en farmor som sitter på så många kontakter! Paul kapade takspånen till lämplig längd & sedan filade ma & pa bort alla stickor. Själv var jag ansvarig för layouten - jag delade upp det så att vi hade ceremoniordningen på framsidan & alla delaktiga på baksidan:
Planen var att Paul skulle trycka programmen på linnepapper i Toronto, men kyrkan dröjde så länge med info på orgeltanten att han inte hann. Sen glömde han linnepappret i Toronto också, så det blev lite stress där innan vi fick tag på ett tryckeri i Piteå som kunde trycka upp dem åt oss istället! Men det löste sig & sen var det bara att limma fast programmen, knyta ett snöre kring det hela & inkludera att litet kuvert med lavendelknoppar (här är kuvertet öppet, men de var alla stängda när vi delade ut dem). Att vi använde lavendel istället för vanlig konfetti var helt enkelt för att kyrkan inte ville att vi skulle kasta något som inte var nedbrytbart - vilket kändes som en helt rimlig önskan. Kyrkan är ju till för så mycket, så det kanske inte alltid är lämpligt om kyrkgången till 20% består av små rosa/röda plasthjärtan...

Kommentarer
Postat av: Jo

Ja jäklarns vad din farmor sitter på bra kontakter =)

Svar: Hon är helt otrolig, allt finns liksom ett telefonsamtal bort! Takspån kan man ju tycka ska vara så där lite småknepigt att få tag på så där på rak arm, men inte för farmor inte!
Ida

2013-09-06 @ 18:16:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0