Crocheted cup holder...

Som ni vet har jag förklarat krig mot plasten i vårt liv. Det här innebär i princip skilda två saker: 1) Jag försöker ersätta plast med glas eller andra material i de fall det går, 2) I de fall det inte går försöker jag använda mig av plast som jag kan återanvända istället för att generera mer plastavfall. Starbuckskoppar faller in i kategori nummer två. Vi har helt enkelt köpt på oss ett par plastkoppar som vi kan diska ur & ta med oss till Starbucks varje gång vi köper kaffe/te - så behöver vi inte kasta engångskoppar på löpande band. Nu är det ju så att de här kopparna är rätt tunna... så brännfaktorn är rätt hög. Vilket Starbucks har tänkt på & därför erbjuder en mängd små pappersfodral som man kan dra över koppen. Eftersom vi inte är ute i stugan den här helgen beslutade jag mig för att slå ihjäl lite tid genom att tillverka ett eget fodral. Lite virkande senare & Pauls kopp har försetts med denna skapelse:
Knåpade helt enkelt ihop två hittepå mormorsrutor, sydde ihop dem & TADA - skyddade små Paulnävar!

Kommentarer
Postat av: Longevity - en blogg om hälsa

Jamen supersmart!! Fint blev det också :-)

Svar: Tack! Jag virkade ett till idag med mannens företagslogga på, ska bli roligt att höra vad hans kollegor säger imorgon!
Ida

2013-09-22 @ 21:35:25
URL: http://madelein.se/
Postat av: Jo

Jättefint, men går det inte enklare att köpa Starbucks termosmugg?

Svar: Nu är det ju så här att Paul är rätt glömsk, vi HOPPAS på att han ska använda de återladdningsbara kopparna... men vi får se hur det går med det. Eftersom han behövde två koppar kändes det lite bättre att hosta upp $1 styck för den här varianten än $20 för termosversionen. Därav pysslandet från min sida.
Ida

2013-10-06 @ 12:35:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0