Thanksgiving...

I år faller Thanksgiving den 14 oktober här i Kanada (en månad senare i USA). Jag ser vanligtvis fram emot den här dagen så mycket, men känner mig mer kluven i år... hade liksom velat fira det hela utan familjekomponenten. Så antingen bara Paul & jag eller så oss två & ett gäng vänner. Eftersom det inte är ett alternativ är det dock läge att börja fila på pokeransiktet, för efter gårdagens diskussion med Paul om vem som ska ansvara för middagen har jag insett att jag sitter på ett rätt stort lager uppdämd irritation. Alltså vi snackar Ozzy Osbourne & fladdermusen irriterad här... Mindre bra när man måste tillbringa +24 timmar tillsammans med irritationsobjektet i ödslig stuga i skogen! Som jag ser på det hela så har jag två alternativ för den helgen:
 
1) Jag står för middagen & försöker göra det klart att jag inte behöver hjälp - klarar mig själv!
2) Jag fixar bara lunchen & flyr sedan ut på gården/renoverar inomhus i fall att vädret är omöjligt
 
Det finns lite pros & cons med båda alternativen som gör så att jag velar... Lagar jag maten: kan jag se till att åtgärda förra årets fiasko då Pauls föräldrar tappade bort all stuffing jag lagat, kan vi köpa lokalt producerad mat & så kommer det garanterat att vara varmt. Något som inte är att räkna med i resten av huset eftersom värmesystemet är undermåligt av Dickenska proportioner. Fast står jag vid spisen: förlorar vi viktigt arbetskraft eftersom jag är en av de bättre arbetarna, måste vi hosta upp för alltihop & dessutom är man fast på samma plats i minst 5 timmar, så i fall att någon som man inte direkt känner för att hänga med parkerar sig på samma ställe så är det rätt kört. 
 
Just nu är klockan bara lite över fem på morgonen här i Kanada & jag vaknade upp redan för en timme sedan & var lika jäkla arg över hela situationen som jag var när jag gick & la mig igår - så jag känner att jag måste bestämma mig för vad jag ska göra idag så att jag kan lägga det här bakom mig & gå vidare! Lutar lite åt alternativ nummer två men förslag på vad ni tycker att jag ska göra välkomnas varmt.

Kommentarer
Postat av: Åsa

Ida, välj det alternativ som innebär minst stress för dig. Jag får intrycket av att du vill så gärna att allt ska bli supermysigt och så, men för din egen skull, prioritera det alterntiv med minst irritationsmoment. Inget bra mys om du arg redan nu.
Jag mår bra men börjar bli stor som ett hus =)
Kram!

Svar: Helt sant. Jag vill ha den där film Thanksgivingen då alla är glada, säger grace & äter icketorr kalkon! För att komma så nära den bilden som möjligt är det nog bäst om jag håller mig till såna aktiviteter som inte inkluderar Pauls mor. Köket är alltså ingen bra plats dessvärre. Kanske kan fixa efterrätten dock... den kan man ju göra innan & på så sätt får jag ju in en fot i middagen i alla fall!
Vad roligt att höra! Att du mår bra alltså, inte husbiten. Den kan jag tänka mig är rätt jobbig. Vet ni om det blir en liten kille eller en liten tjej än eller blir det en överraskning? Kram!
Ida

2013-09-19 @ 13:25:33
Postat av: Maria

Inget 5 timmars kökshäng! Kör på lunchen och workingtime -bra mot frustration;)....och så kan du drämma till med en efterrätt bara på skoj sen. Lycka till:)

Svar: Skönt att folk verkar vara eniga - var lite åt det hållet jag lutade åt själv. Perfektionisten i mig vill ha KOLL, men samtidigt tror jag att jag sparar mig själv något grymt om jag faktiskt bara släpper greppet. Kram!
Ida

2013-09-19 @ 22:54:43
Postat av: Jo

Jag stämmer in i kören, alternativ nr 2.

StödKRAM!

Svar: Det blir två helt klart - känns allra bäst & "säkrast". Har hänt lite mer på den fronten... men jag kan maila dig om det i morgon. Nu måste jag sova - kraschade ju nattsömnen totalt förra natten. KRAM!
Ida

2013-09-19 @ 23:08:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0