Tomato overload...

Just nu finns det hur mycket lokalt odlade tomater som helst att få tag på i affärerna & de kostar typ ingenting. Eftersom jag behövde lite tomater till ett köksprojekt skickade jag iväg Paul för att köpa på sig "rätt mycket" vilket min man tolkade som "köp astronomiska mängder så att vi har nog utifall att det blir krig". Kära värld...
Jag inser ju att jag har mig själv att skylla, beskrivningen var för vag, men jag kan liksom inte låta bli att skratta ihjäl mig varje gång jag öppnar kylen & ALLT jag ser är tomater. Har lyckats bli av med en tredjedel nu ikväll (berättar vad jag gjorde med dem imorgon) men i fall att någon av er sitter på ett tomatrikt recept så får ni gärna dela med er!

Kommentarer
Postat av: Jo

Jag har ett sopprecept men det innehåller bara två... Kan ju iofs göra dubbel sats fast då sitter du på enorma mängder soppa och inte jättestor skillnad i tomatlagret... Men säg till om du vill ha det. Du skulle kanske kunna göra egna krossade tomater om du brukar använda det? Vid tillagning av klassiska rätter som köttfärssås och lasagne.

Svar: Två är lite magert, jag tror att jag har kanske en 20 kvar eller så att ta oss igenom. Chili blir det i alla fall garanterat en dag, då kan jag bli av med säkert en 5-6 eftersom jag alltid använder färska tomater till det.
Ida

2013-09-10 @ 08:53:57
Postat av: Camilla

Lägga in tomater?

Svar: Typ pickled? Jag tänkte faktiskt att jag skulle kunna göra tomato chutney, får se om jag hittar något bra recept på det!
Ida

2013-09-10 @ 11:22:43
Postat av: Maria

Hahahahaha.hahahaha! Well..ketchup?!

Svar: Alltså, tror du jag dog lite när jag såg hur mycket tomater han köpt? Kollade kvittot, tomater för 115 kr... Herremingud. Men jo, det blev en laddning ketchup i går kväll faktiskt! Idag får vi se, men något med tomater i blir det ju garanterat till middag.
Ida

2013-09-10 @ 13:45:17
URL: http://malvaktsmamman.blogg.se/
Postat av: Matilda

Salsa med tomater?

Angående "en": Jag skriver det av könsneutral anledning, för att det helt enkelt är ett mer "korrekt" sätt att skriva om en generell person, eftersom "man" reproducerar mannen som norm. När "man" används så ska det ju syftas till något generellt och inte till ett kön, vilket "man" gör. Jag tror till och med att språkrådet rekommenderar "en" framför "man" nuförtiden, så var det inte för några år sedan när jag började använda den (som till stor del beror på min utbildning, jag är ju trots allt genusvetare). Sen så är det ju lite roligt, för här på västgötaschlätta så används "en" dialektalt också :)

Svar: Um... var ett tag sen jag gjorde salsa, så det kanske det får bli till middag idag!
Ok, tack för förklaringen! Det var verkligen en SÅN aha-upplevelse när jag skulle svara på Jo´s kommentar & jag kopplade till din utbildning. Skratt! Vi får skylla på att jag var lite morgontrött här! :) Hm... för mig hade det nog känts väldigt konstigt att använda "en" eftersom min grundkoppling fortfarande är till dialekter. Fast jag kanske jag försöka använda "du" lite mer istället, precis som de gör här.
Ida

2013-09-10 @ 16:16:16
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Matilda

Jag kan tycka att det finns en tendens till överanvändning av man, när en egentligen pratar om sig själv. "man tror ju att det aldrig ska hända" - liksom, vilken man? Du menar väl dig själv?

Svar: Ok, den hade jag nog få till om jag bara tänkt på det!
Så hur ser det ut på svenska arbetsplatser nu, vet du om det har börjats använda en mer där också? Jag vet ju att det finns en hen debatt i Sverige, som i mycket verkar fokusera på barn, men jag har inte hört något om en. Här i nordamerika vet jag att vissa personer tar väldigt illa upp om ordet "guys" används om en grupp som består av både kvinnor & män.
Ida

2013-09-10 @ 19:41:10
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Matilda

Jag vet faktiskt inte exakt hur det ser ut, jag tror att det på något vis beror väldigt mycket på personer och speciellt personer i ledande positioner. DN har uppmärksammat "en" i en artikel (http://www.dn.se/kultur-noje/ordet-man-blir-en-i-kampen-for-jamlikhet/)

Hen är ju precis som en ett könsneutralt alternativ till en generell person, och inte om att avköna barn eller vuxna. Det ska ju inte ersätta hon eller han, utan användas framför allt när det handlar om när en inte vet könet på en person, eller om personen ifråga själv inte vill könas i språket. Min syster brukar sjunga "hen" i "En sockerbagare" - för att sockerbagare kan ju faktiskt vara både en kvinna och en man.

Svar: Självklart, jag kan tex tänka mig att det på vissa institutioner i Lund suttit långt inne att ändra från man till en!
& oj oj oj... de där gamla barnsångerna, de är ju lite high chaparral hela bunten. Typ barnaga & väldigt märkliga ordval (för oss i dag) till höger & vänster hela tiden! Minns att vi brukade sjunga "I niggerland" när jag var liten, kännes ju inte heeelt PK idag.
Ida

2013-09-10 @ 21:19:41
URL: http://matildalovisa.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0