Ida & geografin...

Jag kommer från en familj där stora delar tyckt att det roligaste som finns är att springa runt i skogen med en karta & hitta små vit/orange tygbitar. Inte bara det att de tycker att det är roligt, de är BRA på det också. Men alla familjer behöver väl ett svart får & i det här fallet är det jag. Har alltid haft svårt för allt vad kartor heter - det vill sig liksom bara inte. Allt från hur karteländet ska vridas & vändas för att vara rätt, till namnet på floder (hurv!) i främmande länder. TV-program som "På spåret" är för mig lika givande som att se på en bordpingismatch som kommenteras på kinesiska. Har väl förlikat mig genom åren med att det här är något jag är dålig på & landat i någonslags acceptans. Alla andra i min familj är bra, jag suger, men det är OK! Tills idag... Farmor skickar ju som bekant Allers till mig lite titt som tätt & deras korsord är bland det bästa jag vet för att hålla igång svenskan. Idag stod jag inför följande problem: "Norr om Montana". Vad jag hade att gå på?
 
_ A N A _ A
 
& jag bara "OMÖJLIGT! Yl, varför plågar de mig med geografi?! Få se nu... Äh, Banana är det ju inte... Jag dööör!"
 
Så jag googlade & lärde mig att KANADA, det land jag bor i, ligger norr om Montana. Alltså... dålighetsgraden på den är ju så hög att det svindlar lite även för mig. Känner att det kanske vore läge att investera i en karta över nordamerika, för det här var ju faktiskt för pinsamt även för mig.

Kommentarer
Postat av: Alex

hahaha älskar att du delar med dig av sånt här :D Skulle kunna tänka precis likadant

Svar: Alltså, jag ska ju inte sticka under stol med att jag övervägde att hålla det för mig själv till döds dagar. Fast så satt jag ju där & skrattade åt mig själv, så då tänkte jag att det bara var att köra & hänga ut mig & dumheten lite - som motivation till att kanske försöka bli lite bättre på den här fronten! Fast tack för att du säger att du hade kunnat tänka på precis samma sätt, Kanada & bönsyrsor... det är där vi gemensamt stupar! :)
Ida

2014-04-25 @ 21:22:11
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Trillingnöten

Hahahaha, sorry! KAN inte LÅTA BLI! :) Ibland är det bara FÖR tydligt liksom, då KAN man inte se. Lite som att man inte ser skogen för alla träd :)Själv är jag väl ganska bra på geografi om jag får säga så, men ändå blir det fel!

Svar: Helt OK, hade inte delat med mig om jag inte själv hade tyckt att det var något helt åt fanders tokroligt! :) Sen gillar jag ditt skyll!
Ida

2014-04-26 @ 15:46:47
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0