Nehej... men nu är jag lite lost...

Idag damp det ner ett tjockt brev från den klinik jag gick på för den hälsokontroll som krävs för att jag ska få ansöka om permanent boende här i Kanada. Så efter att ha läst igenom hela luntan får vi väl fira lite smått att jag varken sitter på HIV eller syphilis! Kanske inte någon sån där jätteöverraskning... men vad som däremot var lite mer oväntat var att jag enligt papperen hade med mig ett "förkläde" till kliniken & ännu mer oväntat på det, sagda förkläde var min mor. Um, må så vara att jag inte har HIV men alla hemma har jag tydligen inte heller - för jag har liksom inget minne av att mamma skulle ha specialflygit in för att sitta & hålla mig i handen under de två timmar som besöket tog. Möjligtvis att det fanns en kvinnlig sjuksköterska i samma rum som jag & läkaren under delar av undersökningen... men hon var rätt distinkt liten & asiatisk, inte liten & finsk. Alltså, jag vet inte. Hittar de bara på att jag hade med mig ett förkläde till undersökningen så känns det hela väl lite så där - eller?

Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

Först, när jag läste förkläde, så trodde jag att det var ett faktiskt förkläde! Hahahahaha, sen fattade jag att det var chaperone. Jag blandar ihop allt. Men vad skumt att de hittar på nåt sånt!? Var det nödvändigt? Står det vem som skrivit dessa papper? Har det betydelse om du hade ett förkläder eller inte kan jag undra? Väldigt konstigt!

Svar: Nej så blodig var inte undersökningen! :) Jag gissar på att de skrev att jag hade med mig ett eftersom jag hade en manlig läkare... kanske att de inte vill säga att undersökningar sker i "enrum". Ska ringa till kliniken & bråka lite idag, för det är ju helt fel & något som inte stämmer med resten av min ansökan (jag har listat när alla släktingar/vänner kommit & hälsat på).
Ida

2014-04-11 @ 02:52:39
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Alex

undrar också vad de skulle ha för betydelse? om de nu skulle varit sant...

Svar: Det enda jag kan komma på är att de skriver så för att kvinnliga patienter inte ska vara i enrum med den manlige läkaren... av någon konstig anledninge. Vill de skriva att sjuksköterskan var där så kommer jag inte bråka om det, men att min mamma var där är ju direkt osant & i strid med vad jag angett i den övriga ansökan - så fastän det kan kännas som en liten detalj är det dessvärre absolut något jag måste ta tag i.
Ida

2014-04-11 @ 08:55:20
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Alex

Ja de vore ju jäkligt frustrerande om de skulle komma någon sen och bara "jaha varför har du ljugit om att din mamma var/inte var här?" och så blir de massa strul runt de.

Svar: Eller hur, det har redan gått in så mycket arbete & pengar i den här processen att man inte gärna vill att det ska vara några som helst frågetecken när papperen väl skickas in!
Ida

2014-04-11 @ 15:38:58
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Camilla

Fy så irriterande! Hoppas att det reder upp sig.

Kram

Svar: Det får bli på måndag, de hade stängt idag. Lite småirriterande, vill ju bara ha allt avklarat & det här känns verkligen som något som skulle ha varit ett ickeproblem!
Ida

2014-04-11 @ 21:40:23
URL: http://fruek.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0