Pommes?!

Paul har blivit så pass svensk-influerad genom åren att IKEA var ett självklart val när det kom till att köpa förvaringsprylar till nya kontoret. Så vi åkte ut dit igår för att köpa på oss en massa samla-lådor. Vi var faktiskt så pass duktiga att vi höll oss till just det också: inga servetter eller orkidéer eller spontanshoppade byråar. Det här med att vi måste flytta "inom en snar framtid" hjälper att hålla samlaren i en under kontroll! Däremot spenderade vi faktiskt lite pengar på IKEA-restaurangen. Tog oss nämligen så himla lång tid att åka till IKEA (Toronto bygger om delar av den stora motorväg som går genom stan så fram till slutet på 2016 kommer traffiken här att vara pain in the...) att vi vacklade in helt halvsvultna. Restaurangen blev därför första stopp. Jag körde på lax med broccolipuckar, grönsaker & sallad medan Paul valde någonslags grytstek med grönsaker & potatismos. När vi sedan gick genom restaurangen med våra brickor kunde jag inte låta bli att märka att vi valt typ samma mat som de flesta asiater som var där. Alla barnfamiljer körde däremot fullt ut på köttbullar & potatismos - inte så överraskande - men det som verkligen fick mig att spärra upp ögonen var att de barnlösa vuxna kanadensarna typ uteslutande körde på konceptet köttbullar med pommes frittes. I något enstaka fall var köttbullarna utbytta mot en halv grillad kyckling, men pommesen var ett stående inslag. Alltså - svensken i mig blir lite upprörd, potatis på IKEA ska väl banne mig inte komma i friterad form? Förutom vår närmast sjukliga febläss för smågodis tycker jag nämligen att svenskar är rätt bra på att äta nyttigt. Antal gånger jag serverats köttbullar med pommes i Sverige? NOLL - så jävlar i min lilla låda vad jag tycker att IKEA hade kunnat försöka hålla sig till att promota en sundare livsstil. Pizza , pommes & annat elände kan kanadensarna trycka på annat håll - eller än hellre låta bli, då kanske de faktiskt kan köpa IKEA-möbler utan att riskera att sitta sönder dem! 

Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

Jag VET! SAMMA här! De hade bara potatis och mos till för några år sedan, då plötsligt hade pommes smugit sig in på menyn och jag totalvägrar! Jag tycker att det finns bra alternativ man kan ta till utan att tappa kunder (face it, de kommer att käka där hur som helst! Spelar ingen roll om man serverar pommes eller inte. IKEA står inte och faller på detta). Potatis, mos, kanske att man kan servera ris? (Ris är i alla fall bättre än pommes alla dagar i veckan) Men Pommes? No way! Våga vägra!

Svar: Åh så skönt att höra att det inte bara är jag som tycker att det här är HELT fel! Blev liksom lite småhetsig där vid bordet, kände mig lite trampad på kulturellt... Paul var inte lika upprörd på långa vägar, men höll väl i princip med om att det kändes väldigt osvenskt. Ditt förslag med ris hade jag varit helt OK med, det är ju ändå något som jag ätit både hemma & i skolmatsalen & som känns som något som verkligen är inkorporerat i den svenska dieten. Pommes däremot, det var något som var reserverat till de gånger vi gick ut & hamburgare - eller något som vi någon gång kunde äta ihop med fläskkarré på sommaren. INTE något som mamma ställde fram på bordet ihop med husmanskost!
Ida

2014-04-30 @ 16:50:08
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Jo

De brukar ha pommes till viss mat även på IKEA i Sverige, fast inte till köttbullar.

Svar: Jag vet inte riktigt om jag ska svimma eller dö över den informationen... Så himla dåligt tycker jag. IKEA tjänar pengar på svensk/skandinavisk stil, då tycker jag faktiskt att de kan hålla sig till det konceptet fullt ut & representera Sverige på ett så värdigt & autentiskt sätt som möjligt!
Ida

2014-05-01 @ 00:36:26
Postat av: Jo

Fast även i Sverige har det ju blivit standard med pommes till viss mat, tyvärr.

Svar: Suck. Bara till hamburgare tycker jag!
Ida

2014-05-03 @ 10:18:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0