Dagens andra dela med sig - det är inte synd om mig!

Dagens andra insikt - fick ett mail från min fina vän Åsa som gav lite tips & råd så där allmänt om vad vi kanske ska tänka på när Baby C kommer. Hon sa hemskt kloka saker överlag, men en sak hittade verkligen hem - att vi inte ska planera att få så mycket gjort när Baby C kommer. Det här från en person som är relativt nybliven mamma själv & dessutom makan i ett par som jag räknar som väldigt kapabelt.
 
Åsas rader blev helt enkelt en liten väckarklocka. För jag vet ju hur tidsoptimistiska Paul & jag alltid är. En helt fantastisk egenskap i många fall, det finns liksom INGA begränsningar för vad som kan göras - vi dyker in i projekt med hull & hår utan någon oro för när vi ska få det färdigt.
 
Det löser sig, slå ut väggen bara, klart blir det när det blir klart!
 
Det är väl inte så att jag tänkt att hemrenoverandet ska eskalera till ofantliga nivåer veckorna efter att lilla C dykt upp, men jag kan ju inte påstå att jag direkt stressat upp mig över takten saker & ting avancerar med här i huset. Sista veckan har det dessutom gått enormt långsamt helt enkelt för att jag gjort väldigt lite. Åsas mail fick mig att fundera på varför saker & ting trappat ner & jag insåg att jag helt enkelt tyckt synd om mig själv ungefär sen vår bröllpsdag. Jag har helt enkelt tillåtit mig själv att sitta i sängen (det där låter ju så mycket värre än vad det är, vi har inget annat att sitta på än pinnstolar - så sängen blir liksom knutpunkten i huset istället för den mer traditionella soffan) & ältat gammalt elände. Bröllopsdagen rörde väl helt enkelt upp en massa känslor & så lät jag mig svepas med på en ström av självömk. Vilket ju är så himla dumt, vilket otroligt slöseri med tid & så oansvarigt! Jag må ha slutat mitt jobb på UofT, men det innebär ju inte för den skull att jag kan sitta på ändan hela dagarna medan Paul jobbar & sliter inne i stan. Mitt jobb nu är att se till att vi har ett fungerande hus tills att Baby C anländer. Punkt! Vill jag ligga & tycka synd om mig själv för att jag inte längre har en fungerande relation med min familj får jag väl helt enkelt schemalägga det till november/december, inte NU när jag jobbar mot klockan! Dessutom, cry me a river - det finns hur många personer som helst med havererade familjerelationer som klarar av att prestera på full volym, så då finns det noll & ingen anledning att jag ska låta just den här biten hindra vårt hem från att gå från förvaringsplats till just ett hem! Jag blev faktiskt bara så himla arg på mig själv när alla bitar föll på plats att jävlar anammat tog över totalt. Så först kånkade jag ut allt pryttel från hallen, städade den & målade alla väggar + dörrkarmen. Sen kånkade jag in lite väl valda prylar igen, fastän det krävs minst ett lager till färg innan allt är klart, bara för att Paul skall kunna komma hem till ett hus där hallen inte ser ut som om en horder bott där i femtio år. 
Sen kändes det mycket bättre - som om jag svettat ut allt det där som legat & gnagt & gjort upp med det där eländiga självömket. För en sak är alldeles säkert, saker & ting må inte vara idealiska - men det är ta mig fan inte synd om mig! Inte när jag lägger ihop alltihop som finns i mitt liv, då är det faktiskt bara läge att vara tacksam!

Kommentarer
Postat av: M

Åh, vet du, du har fått så bra tips och råd i inlägget nedan om pojkar vs. flickor så det behöver jag nog inte lägga till något om, men det där du skrev om icke-fungerande familjerelationer. Aj, vet precis hur det känns, är i samma situation som du och det är fasen inte lätt. Alls. Men för mig är det i dagsläget bara att konstatera att det är som det är. Nu i alla fall. Jag får lite tungt att andas om jag tänker på att det alltid kommer vara det här skitdåliga j-a läget, men försöker tänka på det som är nu. Och just nu är det så här, inget som jag kan påverka (fast jag baske mig har försökt som en tok, till ingen nytta). Tråkigt och jobbigt, men jag blev ändå upplyft av ditt inlägg. Vi är många som har det så här, någon tröst finns det i det också. Kramar.

Svar: Först av allt - stor kram!
Nej, det är inte lätt! Vet ju inte hur det varit för dig, men för mig har det varit så att jag verkligen litat på att jag hade en stabil hemmabas & så vips - liksom vittrade allt bara samman under fötterna på mig & var borta. Har nog aldrig känt mig så vilsen i hela mitt liv som vad jag kände mig precis när jag insåg hur ordentligt allt havererat. Precis som du försöker jag dock fokusera på stunden, det går ju inte att älta den här typen av problem i all oändlighet, då orkar man ju ingenting! Som jag ser det nu kan jag inte heller göra något åt situationen & då är det bättre att fokusera på det som gör mig glad. Oftast fungerar det jättebra, men jag blev väl lite extra sårbar där kring bröllopsdagen/födelsedagen - när det gått ett år sen allt elände började. Hjälper säkert inte ett dugg att jag är gravid också, hormonpåslag gör ju lätt att sånt som är jobbigt blir ännu jobbigare! Jag är i alla fall glad för att mitt inlägg muntrade upp lite! Jag tror som sagt att det är många som går runt & bär på liknande sorger & då är det befriande att veta att man inte är ensam, att det inte bara är en själv det är "fel" på! Så tack för att du delade med dig också, det är fint att man kan identifiera sig i varandra - oavsett vad orsaken till familjeproblematiken bottnar i.

Kram igen!
Ida

2014-08-12 @ 13:09:08
Postat av: M

Ja, det känns skönt att på något vis kunna vila i det faktum att det finns andra som har det som jag, att livet faktiskt fortsätter och kan vara så himla bra på många andra sätt. Problemen i mitt fall, utan att skriva en hel roman, är att det i min familj och övrig släkt finns en hel del problem av olika slag. När jag blev äldre och flyttade en bit fick jag distans till allt och såg det ur ett helt annat perspektiv. När jag sedan, i tron att jag kunde hjälpa och fixa det som var galet, talade öppet om problemen slog de bakut. Istället för att erkänna att det finns problem så var det lättare att stänga mig ute så att de kunde fortsätta leva i sin lilla förnekelse-bubbla. Och där är vi, på sätt och vis, än idag. Skillnaden nu är att jag börjar inse och lär mig leva med att det dels är så här de valt att reagera och dels att jag inte kan fixa deras liv. Svårt, men det går bättre och bättre :)

Förresten, så roligt med Pauls tankar om cyklar! Haha! :D

Kramar

Svar: Jag tror att det är jätteviktigt att inte hänga upp sig på det som varit. Klart man kan sörja, det måste man ju ibland, men livet fortsätter & det är det som måste få vara fokus.
Låter så jobbigt dock att du blev helt utestängd bara så där. Hur länge har det varit så & ser du något ljus/öppning i situationen? Har du någon som helst kontakt eller är det liksom helt avklippt?

För mig så vill jag inte riktigt gå in på vad som hände i detalj så här på bloggen, för jag vet att de läser sporadiskt & jag orkar liksom inte få "Du hänger ju till & med ut oss där" kastat i ansiktet i fall att vi skulle börja kommunicera igen. Men väldigt kort så ligger mycket av problematiken i att de helt enkelt inte tycker om Paul. I flera år kände jag mig oerhört sliten av detta, men till slut fick jag nog & kände bara att "NEJ, jag har gjort mitt val här i livet. Det är dags att vara vuxen, sluta vela & stå för den jag är & den jag älskar till 100%". I nuläget har jag sporadisk kontakt med min mamma, om praktiska saker & typ God Jul, medan jag inte har något som helst att göra med min pappa & bror. Att jag inte har någon/nästan ingen kontakt med mina föräldrar kan göra så grymt ont vissa dagar, medan jag faktiskt inte ens vill tänka på min bror - då blir jag bara arg. Suck... ja, det är svårt precis som du säger - men som sagt, det blir bättre & bättre & jag känner mig på sätt & vis starkare nu än vad jag någonsin gjort tidigare.

I fall att du vill prata mer om det här (känn absolut inget tvång!) kan du alltid maila mig på [email protected]

Kram!
Ida

2014-08-12 @ 23:05:08
Postat av: M

Vet du, jag tror faktiskt att jag ska maila dig, måste bara samla lite mod först ;) Återkommer, kram.

Svar: Ingen brådska & känn ingen press, men vill du prata av dig lite & bolla erfarenheter så vet du hur du kan få tag på mig! Kram!
Ida

2014-08-13 @ 23:17:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0