Paul: "Jag är döv - Ida har skrikit"

Vaknade av att solen sken in i sovrummet & av liten katt-tass som petade på ungefär allt som man inte får peta på/saker som ger i från sig ljud. Famlade efter telefonen för att se vad klockan var, kvart över 7. Precis på väg att lägga bort mobilen när min "Sverige nyhetsapp" blinkar till, guld till svenska damstafettlaget. Jag skrek. Det var ett sånt där hockevrål som papporna i kvarteret gav ifrån sig när man var liten & Sverige gjorde mål i någon viktig match. Ett sånt där vrål som liksom klingade mellan husen, så att vem som helst som var ute & gjorde oviktiga saker visste att nu, nu har det gått bra för Sverige. Bredvid mig väcktes stackars Paul från sin dvala - men hjärtflimmrande make till trots, jag var så där själaglad att jag bara kastade mig runt på min sida av sängen i euforisk sverigeglädje. Högläste från Aftonbladet till Paul som försökte komma i kapp mentalt i varför hans morgonsömn avbrutits så totalt & abrupt. Aaaah... underbart start på denna långhelg!
 
EDIT: Nu har vi tittat på slutsträckan av loppet på viasat, Paul höll på att skratta ihjäl sig åt kommentatorerna eftersom de skrek "Oj, Oj, Oj" så många gånger. Enligt Paul är "oj" det allra vanligaste svenska ordet. Till & med vanligare än "jaha" & "nähä" & de sistnämnda använder han ändå för att identifiera svenskar på när jag inte är i närheten & kan konfirmera att det är svenska han hör. Men... OJ så spännande det var, OJ vad Kalla imponerade &  OJ vad glad jag är!

Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

Hahahahahaha! HELA det här inlägget alltså! Underbart! OCH min man säger OCKSÅ att oj är vanligast plus att han alltid härmar "jaha" och "nähä"!!! Det kanske ligger nåt i det? :)

Svar: Tack! :) Oj, vad Paul skrattade när jag berättade om din man - han säger att han nog också ska börja härma alla jaha & nähä. Plus att han tänker kasta in ett par joho lite då & då bara för extra komisk effekt.
Ida

2014-02-15 @ 19:48:47
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Jo

Jag hörde slutet på radion och jäklar vad det var spännande =)

Svar: Jag var tvungen att kolla Charlottes slutspurt två gånger på viasat, kan fortfarande inte fatta hur människan bar sig åt där på upploppet. Helt jäkla utomjordiskt att hon orkade!
Ida

2014-02-16 @ 17:05:24
Postat av: Camilla

Och jag tänkte dig idag när herrarna tog sitt guld, om du hade väckt Paul idag med ;)

Svar: Nej tyvärr inte! Vi var ju ute i stugan & där har vi inte teckning, så inget skrikande - bara ljudet av tänder som köldskallrade i huvudet på mig. Fast jag tjoade väldigt mycket i bilen när vi väl kom till signalområde!
Ida

2014-02-16 @ 20:09:59
Postat av: Camilla

Det förstår jag, vi satt framför tv'n och hejade fram dem, vilket var roligt. Barnen undrade varför vi tjoade sådant.

Svar: Åh vad jag önskar att jag kunnat titta på det på svensk TV med svenska kommentatorer. Följa hela loppet & bara få skrika lite! :) Klart att man blir glad när man ser det i efterhand, men spänningen går man ju miste om helt klart.
Ida

2014-02-16 @ 21:44:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0