Sprinten... hjälp vad jag velat se den...

Med två vinter OS i ryggen (ja ja ja... ett & ett par delar, Sochi har ju inte hållit på så länge) som utlandssvensk har jag ju lärt mig att man inte direkt kan förvänta sig att få se det man själv tycker är intressant. Skidskytte som exempel, kanske världens mest spännande sport enligt mig - men inte enligt Kanada. Däremot tycker de att puckelpist & typ långfärdsskridskor är höjden av sportsligt pirr. Vi har alltså sett mer puckelpist under de senaste två dagarna än vad jag sett sammanlagt i hela mitt liv. Hade gärna sett liiiiite skidor på plant före som motvikt, men jag tror att herrarnas sprintfinal som tydligen (enligt svenska internet-tidningar) var olidligt spännande kommer att klippas bort totalt. Helt enligt devisen att skidskytte & längskidor inte är sexigt nog (se punkt nummer ett & försök förbise att Island tydligen inte räknas till skandinavien).
 
Idag är alltså en sån dag då jag längtar tillbaka till Sverige - svenska sportkommentatorer & en vinkling som känns mer bekant för mig. Även om jag tycker att svensk TV är sjukt mycket bättre på att försöka att vara opartiska. Vinner en norrman en gren så känns det ju som om det i alla fall hade inkluderats en snabb intervju med vinnaren, inte enbart en monolog från svensken som kom på plats 23!

Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

HÅLLER MED! Jag är så chockad här att de inte sänder mer på TV! Här i USA så spelas det in (mycket lite är live sport här nu) och visas på prime time på kvällen! Jag menar det är väl okej, men vi som KAN se på dagen och VILL se? Visserligen visas det lite på internet? Men det är inte samma sak...

Svar: Minns OS i Salt Lake City, allt visades live i Sverige & jag & min bästis sov över hos varandra två veckor i streck så att vi kunde vakna klockan 2 varje natt & se på konståkningen! :) Inte riktigt så det fungerar här. CBC visar sammandrag varje kväll, så det är då man får passa på. Dock är de kanske lite bättre på att visa grenar under dagen, fast då enbart med fokus på sånt de tycker är viktigt. Typ damernas hockey-kval så länge Kanada spelar, men inte finaler i andra grenar. Blir lite så där lagom trött. Paul trixade dock med min dator så att jag kunde se sprintfinalen trots regionkodningen & jäklar i min lilla låda vad det var galet/spännande!
Ida

2014-02-11 @ 15:47:23
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Anna

Såg sprintfinalerna direkt på CBC! Såg också slutet av Sverige - Kanada herr curling.... Kanske lite mindre förvånande eftersom curling är så stort här. Håller tummarna för Tre Kronor, vore så kul om det gick bra.

Svar: Kanske att Paul & jag kan se den på CBCs sammandrag ikväll då! Hade varit kul att höra de kanadensiska kommentatorerna. När det kommer till hockey, usch - blir nervös bara av att tänka på det. Hoppas ju så mycket - speciellt här tycker jag, för förlorar vi lär jag få höra det x-antal gånger! :)
Curlingen har jag däremot inte lika starka känslor för, tycker att det är en så oerhört tråkig sport.
Ida

2014-02-11 @ 18:17:09
Postat av: Jo

Vill bara säga det att jag som bor i Sverige också missar hela OS eftersom det är 3an och 10an som visar och jag har bara 1, 2 och 4... Kom dock idag på att det kanske går på Radiosporten, så helt OS-lös blir jag kanske ändå inte.

Svar: Så himla värdelöst, farmor kan inte heller titta utan måste lyssna på radio. Fast du kanske kan titta på sammandrag på tv3play? Tack & lov visar CBC rätt mycket, så vi kan i alla fall hänga med någorlunda även om man inte kan titta precis hela tiden.
Ida

2014-02-12 @ 22:23:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0