Another cold, not very functional, day...

Ännu en kall dag här i Toronto & som vanligt går staden ut & varnar. Är det -16C kan man ju frysa ihjäl! Norrlänningen i mig kan inte låta bli att fnissa lite elakt åt det hela. Jo, klart att man kan frysa ihjäl i -16C... men det är ju inga rekordtemperaturer vi plockar in här direkt. I mean, fungerar det att bo i Jukkasjärvi/Svalbard/Anchorange så ska väl livet kunna flyta på här i Toronto också! Vi bor ju faktiskt i Kanada... ett land som väl inte direkt är känt för sina soltimmar, så man kan ju tycka att stan skulle klara sig lite bättre än vad den gör när kvicksilvret kryper ner. Personligen tycker jag att det är himla fint de dagar då det blir lite kallare, himlen blir så där extra knalligt blå.
Fast på Pauls jobb förkunnade en av hans kollegor att hon kände sig hånad av solen, att den liksom hängde där & retades utan att skänka den minsta lilla värme. Um... så ser man kanske på saken om man är bortskämd med sol, hade Toronto legat närmare polcirkeln hade man nog känt tacksamhet över minsta lilla solstråle!

Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

Hahahahah! SÅ tänker jag med och då bor jag inte ens i Norrland hemma i Sverige. Vi hade ju liksom minus 25 där jag bodde under flera månader vid vintern under flera år då vi bodde hemma...Och här är det panik vid några minusgrader :)

Svar: Visst blir det lite hysteriskt här ibland när det blir kallt?! Klart att jag förstår att det inte är alldeles lätt att hålla igång en miljonstad när det blir full snöstorm, men att saker stänger ner enbart för att det blir kring -20C? Känns som om mycket hade kunnat lösas om folk bara investerat i bättre kläder/husen inte byggts så himla dåligt. Sen blir ju alla gator här till världens vindtunnlar eftersom de är så snörraka. Kan tänka mig att ni har rätt mycket av den problematiken i NY också!
Ida

2014-01-28 @ 19:30:10
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Jo

Vi har legat kring -5 i flera veckor nu känns det som men såg solen för första gången på ungefär så lång tid i söndags och det kändes som ett mindre mirakel.

Svar: Men eller hur! Det minns jag ju hur det var i norrland, när solen äntligen kom blev man ju helt yr i huvudet av lycka. Så här känns det som om man konstant matas med solljus, klockan är efter fem här nu & solen har inte gått ner än. Känner mig väldigt lyckligt lottad på den fronten alltså & blev helt paff när jag hörde inställningen att det kändes som ett hån.
Ida

2014-01-28 @ 22:56:44
Postat av: Alex

Då kan du gissa hur de är här! Folk håller sina barn hemma från dagis/skola om de kommer ner till +3-4 ;)

Svar: Fniss... Fast samtidigt kan jag förstå grekerna bättre än kanadensarna/amerikanarna. I Grekland ska det ju liksom inte snöa/vara kallt, medan både Kanada & USA är rätt stora vinternationer!
Ida

2014-01-29 @ 09:02:30
URL: http://swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0