Lite olika tidsuppfattning där ja!

Jag tror stenhårt på att världen är uppdelad i två typer av personligheter:
 
1) De notoriskt punktliga - de som packar resväskorna veckor i förväg, sitter på buss-stationen mer än 30 minuter före utgångstid & de som aldrig någonsin skulle svänga in på julottan med andan i halsen minuten innan kyrkdörrarna slår igen.
2) De som är tidsoptimister - de som kollar upp avgångstiden dagen innan flyget går & sedan packar till två på natten (när taxin kommer 6) & de som hinner med bussen med en hårsmån & med avklarat cardiopass i ryggen.
 
Farmor hör till kategori 1, Paul & jag hör till kategori 2. Trots det har farmors besök gått så himla bra på den här fronten, hon har helt enkelt anpassat sig till vårt tempo & liksom lärt sig att gilla läget. Tills i morse. Våra vänner som bodde här förra julen var inplanerade att dyka upp vid elva & vid halv nio började farmor städa med stort S på övervåningen. Det diskades med slammer & det PRATADES med katter & jag låg nere i källaren & fnittrade, för det här är SÅ farmor. Är gäster på intåg, ja då måste man vara 100% redo när de dyker upp & helst sitta i soffan & rulla tummarna minst en kvart innan det plingas på dörrklockan. Det som var lite extra kul i det här sammanhanget var att våra gäster faktiskt kom med dagens lunch, så det enda vi behövde göra var i princip att duka. Eller som jag sa när Paul muttrade fram ett sömndrucket "What tiiiime is it? I am SO tired..."
 
"Well, you have to wake up now honey! We only have two and a half hour to get dressed and make salad!"
 
Om vi hann, jo... Vi hade ju, för oss, så god tid på oss att jag nästan funderade på att dra upp lite krasse innan de kom!

Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

Hahahahaha!Jag är preeecis som din farmor. Och maken min är precis som er:)

Svar: Oj! Men hur går det?! Blir du inte jättefrustrerad när du alltid får stå & trampa i hallen med jackan på medan han springer runt & letar efter nycklar/handskar/glasögon? Eller har ni kommit på något jättesmart sätt att hantera er olikhet på?
Ida

2014-01-12 @ 18:46:33
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Trillingnöten

Jag önskar att vi hade hittat nåt fantastiskt sätt att lösa detta problem på, men icke. Jag brukade iof vara en halvtimme tidigt till allt typ. Nu kommer vi ganska exakt till allt. Jag har fått lugna ned mig (men det är så förbenat svårt! Inre stress som jag måste ha eftersom maken blir ännu mer irriterad om jag visar att jag är irriterad och så blir det en ond cirkel). Grejen är ju att maken är så himla seeeg med det mesta. Jag gör iordning ett spädbarn med packning, vår dotter och mig själv på samma tid som han gör iordning sig själv och jag är ändå klar först! Jag vet inte...kanske är det så att vara kvinna? :)Men tack vare maken så har jag iaf lärt mig att man inte behöver komma först till allt, det går att vara något sen eller preciiis i tid :) Fast går jag själv så är jag alltid tidigast! haha

Svar: Som typ 2 personlighet tycker jag att det låter prima med att komma exakt till allt! :) Fast jag förstår ju att det måste bli lite jobbigt om man inte är dragen på det sättet. Jag kommer från en familj där merparten är typ 1 & har verkligen sett hur stressade de blir när saker & ting inte sker i god tid. Så jag försöker att "skärpa till mig" lite nu när farmor är här, kanske inte vara ute fullt så sista sekund som jag varit annars.
När det gäller det här med män & kvinnor... Det du beskriver låter väldigt mycket som simultankapacitet i mina öron & det tror jag till 100% att vi är bättre på än männen! Sen hjälper det inte mig så mycket att komma i tid, eftersom jag alltid kommer på mer saker som behöver göras. :)
Ida

2014-01-13 @ 02:32:04
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0