Migrän?

Jag har typ aldrig ont i huvudet. Kanske någon enstaka gång om jag druckit lite för mycket bubbel, spenderat för mycket tid ute i solen eller om jag åkt på en sinusinfektion. Fast då brukar det vara en lite försiktig huvudvärk som jag nästan måste känna in. INTE igår. Satt barnvakt fram till tretiden, knatade hem & ungefär halvvägs tillbaka började jag känna hur huvudet värkte. Kom hem, åt lite, tog en ipren & hoppades på att det skulle bli bättre. Det blev det inte. När Paul kom hem vid sex hade jag så ont att jag släckt ner alla lampor & bäddat ner mig själv i soffan. Jag hade så ont att jag mådde illa & jag kunde inte ens bita ihop tänderna för då strålade värken bara ner genom käklederna & in i underkäken. Nu undrar jag, var det här migrän? För i så fall förstår jag alla viktorianska romankvinnor som bäddar ner sig själva ett halvdecennium eller så. Fy för den lede vad ont det gjorde!

Kommentarer
Postat av: Jo

Jag har haft migrän två ggr och det där lite som det. Mitt började med att det blev suddigt i ögonvrån och sedan växte själva värken stadigt över hela huvudet.

Svar: Hm... Vet inte om det blev suddigt eller inte, det tänkte jag inte på. Hade tagit av mig glasögonen (trycket över näsan gjorde för ont) & då ser jag ju liksom så suddigt i alla fall.
Ida

2014-01-22 @ 20:14:15
Postat av: Ingrid

Jag har migran nagon gang i manaden eller varannan. Fast de ar bara 'occular', dvs som Jo sa, lite suddigt, fast i mitt fall mycket suddigt, tills jag inte ser mycket alls. Och sedan lite ont i huvudet och lite trott. Fast en gang fick jag ocksa kaos ont i huvudet av det, och ville bara ligga i en boll och var illmaende. Var smartan skarp, bakom ogonen, stralade den fram over ena sidan huvudet? Sag du lite suddigt? i sa fall typisk migran.

Svar: Usch då! Vad skönt att du inte får så där överjävligt ont så ofta i alla fall.
Jag var hemskt trött igår, så det stämmer in. Smärtan var definitivt bakom ögonen, själva ögongloben gjorde ont. Sedan strålade den ner längsmed sidorna på huvudet & in i käken, gjorde tex hemskt ont i kindtänderna om de ens nuddade i varandra. Absolut boll-syndrom. När Paul kom hem hade han glömt nyckeln & jag var tvungen att kliva upp ur soffan & gå & öppna, då gjorde det så ont i huvudet att jag trodde att jag skulle kräkas. Så jag gissar på att det var migrän då & inte bara "vanlig huvudvärk" (fast när jag hade som mest ont kände jag bara "faan också... hjärnblödning orkar jag inte med").
Ida

2014-01-22 @ 21:45:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0