20 veckor + Ida & gungstolen part II

Idag är det halvtid - 20 veckor avklarade & 20 veckor kvar innan Baby C kommer. Skulle ha tagit ett kort på magen om jag kunnat, men nu råkar alla speglar vara i Toronto & jag är i Guelph så då går det inte. Himla synd... men å andra sidan kunde jag äta ungefär 20 finnkrisp utan att känna fotoångest! Liten sammanfattning också på hur det är i dagsläget (innan vi byter ämne till gungstolen):
 
1) Jag småtjockångestar vidare, men det är bättre nu när jag bara går till min fina barnmorska. Har dock satt upp ett mål för att jag ska ha något slags fokus på att det kommer en tid då jag är smal igen. Tänker banne mig se till att jag kan ha den här klänningen på Baby Cs dop. Sen om det innebär att ungen inte kommer att döpas förrän 2022, det strunta jag i - den SKA på.
2) Alltså... kroppen har börjat göra ont på ställen som aldrig gjort ont innan. Allra mest trilskas min vänstra skinka (?). Det är lite som om någon nöjeshugger den med kniv då & då. Inte en favorit.
3) Det godaste som finns är syltlök. Det var det enda jag ville ha till middag igår, Paul fick tvinga ner en grillad kyckling i kundvagnen.
 
Happ, that is it for now. Till gungstolen! Jag har målat ett första lager med färg, karvat ut en kudde i skummgummi & köpt på mig ett tyg som jag ska klä in sitsen i så fort jag har hetsat runt Paul tills han hittar sin häftpistol. Så här ser det dock ut om jag liksom fusksveper om tyget kring siten, så får ni i alla fall ett humm om hur det kommer att bli tillslut.
Har målat rottingen i ryggen i kitten white, medan resten är den ljusaste ljusgröna ton ni kan tänka er. Ville ha ett grönt tyg till & blev KÄR så fort jag såg det här tyget (det ligger en jättestor tygaffär cirka 2 minuter från vårt hus - livet leker med andra ord):
Beatrix Potter var en storfavorit när jag var liten & illustrationerna är bara helt fantastiskt fina tycker jag - så det här kunde inte ha blivit bättre. Barntyg, helt klart, men utan att bli så där skrikigt som jag inte pallar rent estetiskt. Nästa steg blir att måla ett lager till, tvätta tyget, klippa till det så att det verkligen passar dynan, sy en kanal & sedan förse det hela med lite resårband så att jag kan ta av & tvätta härligheten. Känns lite osmart nämligen att häfta fast tyget vid stolen med kletigt barn i huset - så häftpistolen ska jag ha till ryggen. Som sagt, lite jobb & rätt mycket planer kvar, så gungstolen kommer tillbaka i färdig form om ett litet tag!

Kommentarer
Postat av: Jo

Wow! Jättefin! Grönt och vitt, det är en hit ;)

Svar: TACK! & ja, jag gissade på att du kanske skulle tycka att det var en rätt bra kombination. :)
Ida

2014-07-12 @ 19:43:29
Postat av: M

Så fint det blir, gillar den gröna nyansen väldigt mycket! Apropå knivhuggen i vänster skinka, låter som foglossningar. Hade det på båda sidorna, helt utan förvarning kommer de och gör så himla ont, ibland skrek jag rätt ut. Jag menar, kan det iaf inte förvarna lite innan det kommer? ;) Värst var nog när jag var höggravid och skulle upp och kissa mitt i natten (för typ femte gången) och mitt i rörelsen när jag ska åbäka mig ur sängen får ett sånt där knivstick. Jag tog mig varken upp eller ned, ont som bara den och som grädde på moset helt galet kissnödig! Haha, så här i efterhand jättekul, men då var det inte allt för skojigt. (Kan meddela att jag tog mig till toaletten efter många om och men :D )

Svar: Tack - längtar efter att få den klar så att jag kan börja på nästa projekt, ett skötbord/byrå i samma färg.
& supertack för tipset om vad det kan vara! Har undrat så mycket & oroat mig för om det kan vara en nerv som kommit i kläm, men det låter ju som foglossning då. Kommer verkligen helt oväntat & det gör SJUKT ont, så där så att jag knäar mitt i steget. Hemskt glad också att du tog dig till toaletten efter alla om & men, men jag tänker att det nog är läge att få en RIKTIGT säng hit till huset snart. Vill inte försöka bända mig upp från en madrass på golvet för att kissa & så få ett sånt där hugg mitt i - är nog jobbigt som det är att få upp kroppen till stående. :)
Ida

2014-07-14 @ 15:42:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0