Bye Bye time...

Började dagen tidigt med frukost på vårt lokala brunchställe & Sandra kämpade mot gråten genom sina ägg. Det här var nämligen dagen D, dagen då hon lämnar Ontario bakom sig & påbörjar sin resa ut mot bergen & västkusten. Hon har ju pratat om att flytta dit så länge jag känt henne, & länge innan dess, men det är klart att det är en sak att prata om det & en helt annan sak att faktiskt göra det. Sen kan jag tänka mig att det bli ännu värre när det har varit en så lång startsträcka som det har varit för henne. När jag flyttade hit till Kanada var det ju lite från noll till ingenting, blev antagen i juli & flyttade i september, så det fanns helt enkelt inte tid att oroa sig så mycket. Ja... & så är jag något mer hakuna matata än vad Sandra är. I vilket fall, hon tog sig genom äggen, vi packade det sista i bilen & sen följde fem vändor av kramar innan vi tillslut vinkade av henne från trappen. Hon var så himla ledsen över att säga hejdå, men jag tröstade med att det blir lättare för varje gång. För det är ju så, det är allra värst att säga hejdå första gången, sen blir det lite mer vana. En del av livet som inte på något sätt är trevligt, men som det bara är att acceptera & göra sitt bästa utav. Det är väl lite så det är med att följa sina drömmar överlag... det är inte en helt smärtfri rutt, men på det stora hela väger de positiva bitarna över & det är vad det gäller att fokusera på när det känns jobbigt. 

Kommentarer
Postat av: Jo

Ni kan ju åka och hälsa på, kommer ju inte bli några utomlandsresor för er på två år så en resa till Alberta kan ju bli kul =)

Svar: Um, om det inte vore för att Alberta är min DÖDSFIENDE. Nämligen dit alla visumansökningar skickas & det har jag ju haft så lagom kul med. Men, men, det blir nog en resa dit när Baby C är lite mer lätt-transporterad. Känner inte för att flyga med en liten unge mitt i smällkalla vintern.
Ida

2014-07-13 @ 20:19:20
Postat av: Anna

Åh, vi bor i Calgary och STORTRIVS! Lycka till med husrenoveringen.

Svar: Det är just till Calgary hon ska flytta, till ett område som kallas Tuscany om jag minns rätt. Hon jobbar på HBC & har bytt från huvudkontoret här till deras flagship store i Calgary så att hon kommer närmare bergen.

& tack, vi kämpar på!
Ida

2014-07-14 @ 05:36:53
Postat av: Trillingnöten

Ja, du har så rätt. Avsked är aldrig roliga, oberoende av anledning, men att det går något lättare för varje gång. Som utlandssvensk är man ju ganska luttrad ändå. Och även om man "bara" flyttar inom landet, är avstånden långa emellanåt....speciellt i nordamerika :)

Svar: Nej att säga hejdå kan vara hemskt jobbigt, jag var jättedålig på det i flera år & grät floder. Sen flyttade jag hit & då var det liksom bara att ta sig i kragen & skärpa till sig. Gick ju inte att bryta ihop varje gång jag skulle flyga tillbaka eller vinka av någon på flygplatsen. Så nu för tiden känner jag mig nästan kall - att säga hejdå är en sån stor del av mitt liv. Stackars Sandra stod på uppfarten & grät hur mycket som helst & jag bara "Men du är ju fortfarande i samma land, inget vatten i mellan!". Klen tröst när någon är jätterädd & nervös för ett så stort steg... men jag tror att hon kommer att förstå lite längre fram.
Ida

2014-07-14 @ 14:51:33
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0