Paul & jag...

Paul & jag är vanligtvis helt i synk - vi tänker lika, vill samma saker, skrattar åt samma skämt & avslutar varandras meningar på ett helt Knatte/Fnatte/Tjattigt sätt. Det här är något jag är oerhört tacksam för - men på sista tiden har det smugit sig en ett moment där vi INTE är ense... "Saker det är OK att Ida gör som gravid". Känns som om Paul lider av lite lätt ångest över allt fysiskt jobb jag åkt på i & med översvämningen, husbytet, alla flyttar & nu renoveringen. Så han försöker kompensera med att se till att jag inte gör så mycket nu när saker & ting är lite lugnare, medan jag tycker att jag visst kan göra de saker jag vill göra just eftersom det är lugnare nu & jag har tid att vila upp mig i fall att jag blir trött. Exempel - Paul var tvungen att köra in till Toronto i morse, medan jag stannar här i Guelph för att fixa. Fällde upp stora stegen i köket...
 
Paul bara - Vad ska du med den till?
Moi - Titta på, den är så himla fin!
Paul (allvarlig röst) - Ida, du måste ta det försiktigt, du är ju gravid.
Moi - VA?! Är jag!!! Oj... jaaa, nu när du säger det... började undra lite där.
Paul - Suck... Jag menar allvar, kan du försöka lyssna?
Moi (försöker se jätteuppmärksam ut) - ABSOLUT.
Paul - Men sluta titta på mig så där! Jag försöker ju vara allvarlig!
Moi (försöker se ännu mer jätteuppmärksam ut) - Men jag lyssnar!
Paul - Du är ju hopplös... i alla fall, kan du låta bli att klättra för högt på stegen?
Moi - Men jag ska bara titta på den.
Paul - Då litar jag på att du inte står överst på stegen då.
Moi - Appelut!
 
Sen åkte han... & nu är taket renskrubbat. Känns himla fint.

Kommentarer
Postat av: Jo

Stackars Paul, inte lätt att vara make när frugan är gravid. Tror han skulle vilja sätta dig i en plastbubbla tills ungen kommer ut och sedan låta ungen stanna kvar där inne =)

Svar: Hade Paul kunnat få det precis som han velat hade jag suttit upp-pallad på en soffa & virkat mig fram till november. Herregud vad han stressar... Som när vi rev upp mattan i köket & det var lite dammigt under, då hönsmammajagade han mig ut ur köket så att jag inte skulle andas in något utav det. Lite irriterande, men samtidigt rätt sött. :)
Ida

2014-07-01 @ 22:24:30
Postat av: Trillingnöten

Hahahaha, killar alltså :) Måste vara svårt för dem att inte kunna bära barnet också :) Så där var det första graviditeten för mig med. Andra...not so much. Mer, du klarar det själv gumman! Hahaha...Då hade jag ju börjat se fram emot att bli omhändertagen som med första barnet. Tji fick jag!

Svar: Jag tror att Paul dör inombords typ fem gånger per dag för att jag gör saker som han hade velat göra åt mig istället - typ lyfta kartonger & bära saker upp för trappen. Jag är helt emot det där talessättet "Att vara gravid är inte att vara sjuk", för jag kände mig som om jag låg på dödens rand där innan jag fick medicinen... men samtidigt så ser jag ju inget fysiskt hinder för lite kroppsarbete så länge jag själv känner att det är OK. Ändå, så fort jag håller på med flytt/renoveringsjobb får jag höra från alla håll & kanter att jag "måste vara försiktig". Um... men om jag själv inte upplever det som ett problem & jag inte har en högriskgraviditet så ska jag väl ändå försöka hålla igång lite nu när jag inte kräks upp tårna längre! Tänk att ALLA ska ha så mycket att säga till om när det kommer till något så basalt som att vara med barn!
Ida

2014-07-05 @ 14:27:49
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0