Slipa golv...

Så fort Sandras lilla röda bil rullat iväg igår åkte vi till Home Depot (jättestor kedja med allt som behövs för att renovera hemmet) & hyrde en golvslipningsmaskin. Så nu har jag testat på att manövrera en sån! Mesta delen av tiden fick dock Paul ratta runt den, för mycket vibrationer är inte bra för mina händer & den här manicken SKAKADE kan jag säga.
Gav oss på de två stora sovrummen på övervåningen - där golvlacken ligger fingertjock... Inga lättbetsade svenska golv här inte. Digby tyckte att sandmaskinen var det läskigaste ever, medan Mammut bestämde sig för att hjälpa till:
På ett sånt där typiskt kattigt sätt "Åh, vad har du där? Vatten, jag dricker lite så blir hinken lättare!".
Så förutom att torka, torka, sågspån fick jag passa liten katt från att dricka flytande pappersmassa... I vilket fall, vi fick bort en rätt bra bit på båda golven innan vi var tvugna att sluta för kvällen, men inte nog för att jag ska vara helt nöjd. För när väl träet kom fram blev jag så där sverigenostalgisk & bara "Men älskling, vi kan väl bara olja golven istället för att hiva ut 20 liter plastlack på dem igen så som ni gör här?". Min snälla man såg monumentalt trött ut men lovade att vi ska slipa golven nog mycket för att de ska kunna oljas istället för att plastas in. Jag tänker att han kommer att tacka mig när allt är klart & han har fått armmuskler av allt arbete!

Kommentarer
Postat av: Jo

Blev nyfiken och googlade upp det här: http://gds.se/golv/taligt-tragolv-med-ratt-behandling

Du ska alltså "fråga" ditt golv vilket som passar bäst =)

Svar: Jaha! Ja men då ska jag masa mig uppför trappen & ta mig en liten pratstund med golvet då! Återkommer när jag har viskat klart!
Ida

2014-07-17 @ 20:26:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0