Uppdatering på köket!

Nej men vi kör på en liten köksuppdatering idag tycker jag! Så här såg det ut när vi flyttade in:
Trist (& skadat) golv, fula handtag & hemskt mycket gulnat trä. En förändring var absolut nödvändig. Hitintills med väldigt enkla medel: bara en rulle ny matta, lite färg, hyllpapper & ett gäng nya handtag.
Känner att det långsamt börjar ta sig! Fast det återstår rätt mycket fix - mattan ligger tex inte förankrad i nuläget (görs genom att spika på golvlister som överlappar mattkanten) & så MÅSTE vi måla om väggarna för att täcka över alla fettfläckar som bara inte går bort oavsett hur mycket jag skrubbar. Vad mer... Paul ska skrubba fogarna på kaklet rent (vi sparar nytt kakel & ny bänkskiva till lite senare) & sen är tanken att jag ska måla dem så att de blir skinande vita. Har aldrig testat fogfärg tidigare, så det känns rätt spännande! Hade egentligen velat rengöra fogarna själv, nu på studs, men förpackningen säger att ångorna är starka & jag är väl så där på en ofavorit i repris av förra veckans andnöd... Sen måste vi byta ut kontakterna bakom diskbänken, ni ser ju hur trist & missfärgad den till vänster är, & så ska Paul dra ljus under skåpen så att jag ser vad jag hackar till middag. När det är klart vänder jag kameran 180 grader & visar pysslet som kvarstår på andra sidan köket!

Kommentarer
Postat av: sandra

Det hade även varit fint om du målar träkanten runt bänkskivan samma färg som luckorna.
Otroligt jobb ni har åstadkommit på så kort tid! Bra jobbat och kämpa på!

Svar: Ja jag har funderat på det, men jag är rädd att det är den zon som kommer nötas snabbast. Så jag tror att det bästa varit om vi kunnat bända av listen & ersatt den med en vit från byggaffären. Tror att det hållt bättre då. Fast det jobbet kräver att Paul är hemma, är kass på att hantera kofötter utan att sätta hål i typ allt runt omkring. :)
& tack! Som sagt, det rullar på sakta med säkert & det känns himla bra att åtminstone se att det hela tiden går frammåt. Hade känts bra mer tröstlöst om vi bara kunnat jobba på huset på helgerna & allt stått stilla under veckan.
Ida

2014-07-29 @ 02:34:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0