What a nursery and a sofa have in common...

Jag har lärt mig så mycket kring renovering de senaste åren, men de två viktigaste läxorna är helt klart:
 
1. Allt tar mycket längre tid än vad du tror
2. De är hemskt bra att ha ett mål att jobba mot
 
Som ett exempel på regel nummer två, jäklar vad Paul & jag jobbade när det kom till att få stugrenoveringen så framskriden som möjligt till Pauls pappas 80-årsdag. Vi jobbade som om vi hade eld i rumpan, men när dagen & det stora överraskningsmomentet väl kommit & gått... kanske inte fullt lika dedikerat. Här i huset finns det ju hur mycket som helst att välja på när det kommer till saker att fixa till & för mig är målet som vi jobbar mot rätt självklart. En färdig barnkammare till Baby C. Sen finns det delmål innan dess & drömmar efter det - men just i nuläget är den färdiga barnkammaren det som hägrar i fjärran & som klockan tickar ner mot. Igårkväll såg Paul ut som sju svåra år efter allt golvslipande, så jag tänkte att det kunde vara läge att dela min målbild med honom - för att påminna om att vi har något viktigt att jobba mot.
 
Moi - So the nursery is my final goal: no more kitchen stuff, finished floors, the rocker all pimped up, a hot air balloon mobile over the crib that I've made myself and little birdhouse lamps on the wall! Do you have a goal image of your own?
Paul - Yeah... finishing this room so that we can carry up stuff here, free the necessary floor space downstairs to sand there too and THEN call the moving guys so that they can come with the sofa.
Moi - Um, so calling the moving guys is your goal picture?
Paul - No, having a sofa where we can watch TV-shows and movies again and not work all the time.
 
Happ... inte riktigt samma utopi-bild som min, men alla sätt är bra utom de dåliga & om tanken på vår soffa ger Paul den energi som behövs så är det fine with me!

Kommentarer
Postat av: Jo

Haha, stackarn =) Soffan är kanske lite vad sängen var för dig. Kan ju se det som ett av delmålen kanske ;)

Svar: Ja hela hans resonemang andades lite desperation där! Tror att det kan ha lite att göra med att han har hela säsong 4 av Game of Thrones liggandes på en server, men ingen direkt möjlighet att se den innan vi får in soffan. Så där mysigt att titta på GofT i var sin pinnstol liksom & det är vad vi sitter på i nuläget.
Ida

2014-07-23 @ 21:20:34
Postat av: Jo

Aha, ja GofT måste ju ses i en soffa och måste ses snart. Helt förståeligt.

Svar: Absolut, måste ju ha något att kura ihop sig i när the white walkers kommer travande. Blir inte samma effekt på pinnstol, då känns det enbart utelämnat & som de är ute efter DIG!
Ida

2014-07-25 @ 14:47:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0