Är väl bara att skratta åt det...

Men jag bara dör... vår gamla hyresvärdinna har hört av sig till Paul & förklarat att vi är skyldiga dem hyra för juni eftersom "ni inte gav oss nog med tid innan ni flyttade ut". Alltså, ursäkta. I april informerade de oss att vi var tvugna att flytta ut "när det passade oss". Jag vet inte med er som läser bloggen... men vi tyckte att det passade oss rätt bra att flytta ut när källaren fylldes med avloppsvatten. Allt äckelpäckel som inte försvann som det skulle förtog liksom lite från husets mysighetsfaktor. Jag antar att vi kunde ha tänt lite mer doftljus & försökt förlägga alla toalettbesök till omkringliggande caféer & restauranger, men det hade blivit lite meckigt att hålla på så genom hela juni känner jag. Jag frågade Paul hur han tog hennes begäran & han bara "Ärligt talat började jag gapskratta, det var kanske inte så diplomatiskt men jag kunde bara inte hålla igen". Jag försöker skratta jag med, men det känns faktiskt helt otroligt jobbigt. Speciellt som hon nu dragit in deras advokat i frågan - så nu måste Paul deala med den biten också. Hur fungerar de här människorna egentligen? Ni är medvetna om att era hyresgäster lever i ett hus utan fungerande avlopp, ni förklarar att ni inte tänker göra något åt det innan de flyttar & sen när de flyttar... då kräver ni dem på hyra för tid de inte ens bott i det OBEBOELIGA huset?! Alltså, tröttheten jag känner nu är så monumental att jag faktiskt tror att jag ska gå & lägga mig & bara dra täcket över huvudet för resten av dagen.

Kommentarer
Postat av: Målvaktsmamman

Men herreguuud!! Vad är det med folk "over there"!!!

Svar: De är portugiser, inte nordamerikaner. Vi vet ju att de har pengaproblem just nu eftersom de kanske kommer förlora huset de ärvde (sönerna till han som gick bort bestrider testamentet) - så jag antar att de är sjukt stressade & försöker pressa pengar där de kan. Bara jobbigt att vi hamnar i mellan så som vi gjort.
Ida

2014-06-17 @ 22:17:03
URL: http://malvaktsmamman.logg.se/
Postat av: sandra

Amen för fan! Vad är detta för folk! Betala inte! Går säkert att lösa!

Håller tummarna för er! Hoppas snart att allt vänder. Du får fokusera på det positiva och att ni faktiskt ska bli föräldrar och få ert efterlängtade barn. Glad före er skull :)

Svar: Här är det himla tur att jag har Paul, för jag blir så där stirrig & svensk & tänker att vi ska betala bara för att "få saken ur världen". Då är det bra med någon som inte är uppfostrad på samma sätt utan kan sätta ner foten & säga att det är vansinne att betala när de faktiskt var de som sa att vi var tvugna att flytta. Så i nuläget har han svarat att vi inte tänker betala men att han vill ha kompensation för tiden vi bodde i huset med avloppsproblemet - så striden lär väl fortsätta men jag behöver i alla fall inte ta del av det hela.
& jag längtar så galet mycket till på tisdag nästa vecka för då får vi nycklarna till vårt hus! Känns som om det är vändpunkten vi kämpar mot.
Ida

2014-06-17 @ 22:54:00
Postat av: Trillingnöten

Hon måste ju skämta?! Vad är det för människa egentligen? Lite psykopatiskt lagd verkar det som...Paul gjorde helt rätt som skrattade åt henne! Trist dock att det ska bli en massa efterdyningar med advokat och grejer. Sånt kan man ju slippa. Samtidigt vill man ju inte att hon ska få rätt heller, när hon behandlat er så illa!

Svar: Jag tror att det var precis så Paul kände det när hon krävde hyra för juni, att det var ett dåligt skämt. Jag menar - DE bad ju oss att flytta ut i april, hur kan de då kräva att vi ska ge dem nog med tid innan vi flyttar ut?! Speciellt med avloppsproblemet på det hela... neeej, så glad att vi är ute från det huset! Sen hade jag ju önskat att allt var sagt & gjort vid det här laget, för jag blir så stressad av sånt här - men tack & lov tar Paul hand om det så jag behöver inte ha att göra med dem själv.
Ida

2014-06-18 @ 18:34:00
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0