Vårt nya hem!

Såja, nu fungerar bloggen lite bättre - så då dyker vi in i hela husköpet! I ärlighetens namn fanns det till för cirka en månad sen inte ens på kartan att vi skulle köpa hus. Vi visste ju att vi behövde flytta från gamla stället, men vi tänkte väl oss något nytt att hyra i stan. Bara det att det inte fanns något vettigt när vi började leta. Allt var pyttelitet, utan trädgård & på andra våningen & jag såg framför mig frustrerade katter & utmattad mamma ständigt kämpandes med vagnen i urbrant trapp (här är trappor lätt stegbranta). Det började kännas lite jobbigt, tills dess att Paul sa att han kunde tänka sig att pendla in med tåg till stan. Då öppnade det sig en helt ny boendemarknad! Paul har vänner i Guelph, varav en av dem har en mamma som är mäklare, så Paul frågade om hon kanske kunde hitta något vi kunde hyra. Rätt snabbt fick vi ett mail tillbaka där hon skrattande förklarade att för vad vi betalat i hyra i Toronto, kunde vi få ett eget hus i Guelph. Det här hände den 15e maj & så fort det första tankefröet planterats i våra huvudet slog det rot utanav bara helskotta! Ingen återvändo. Budade först på ett hus som inte gick igenom & sen hittade vi det här huset, byggt 1919 & med lite lätt renoveringsbehov. Precis vad vi ville ha. Kan absolut förstå folk som vill flytta in i något de kan njuta av från scratch, men vi hade båda känt oss lite lurade om vi inte haft ett projekt att ta tag i. Med Baby C på antågande kunde vi ju inte köpa på oss världens kyffe, men det här kändes som en lämplig utmaning.
I fall att ni undrar över alla prylar på utsidan, de som bodde där innan höll på & flyttade ut den dagen vi åkte förbi med kameran.
 
Huset har tidigare varit uppdelat i två lägenheter, så det första vi ska göra är att slå ut köket på ovanvåningen. Behövs liksom inte två kök, så roligt tycker inte ens jag att det är att laga mat! Sen är planen att någon gång i framtiden bygga en fin altan på framsidan, en som känns typisk kanadensisk. Fast det är ju ingen direkt brådska, först måste vi fixa inne, sätta upp ett vettigt staket runt hela alltet så att katterna kan vara ute i säkerhet & så får jag väl sätta Paul på att gräva ett grönsaksland i något hörn. Inflyttningsdatum är som sagt satt till början på juli - det är så snart att jag måste nypa mig själv i armen & ändå fattar jag det inte!

Kommentarer
Postat av: Alex

å gud vad roligt, grattis! Ser verkligen fram emot att få se fler bilder och följa renoveringen :D

Svar: Tack! Det känns väldigt spännande, men rätt overkligt - har inte sjunkit in än. Ser så mycket fram emot att ha något eget som vi kan renovera. Har ju "övat" i ett par år nu på andras hus, så det känns verkligen som om vi är redo för att ta oss ann något som är vårt!
Ida

2014-06-13 @ 20:49:13
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Camilla

Ååååååååååååååååhhhhhhhhhh! Grattis! 2014 är verkligen ert år! ❤️

Kram

Svar: Haha! Ja, vi har sagt det - att vi skulle ha sparat bröllopet till det här året så att vi hade blivit riktigt överväldigade av allt! :) Nä, men det känns hemskt skönt att ha ett hus som är vårt så att vi aldrig behöver hyra igen. Fick rätt nog av det från gamla stället. Sen känns det jättebra för mig att flytta ut från stan nu när babyn ska komma, vill vara närmare naturen.

Kram!
Ida

2014-06-13 @ 21:04:44
Postat av: Jo

Wow! Hm, känner att det wowet inte räckte eftersom det ska kapsla in förra inlägget också så jag försöker igen; WOOOW!!! Bättre =) Grattis! Så du har sagt upp dig och ni har köpt hus, när du gör förändringar så gör du det inte halvdant iaf =) Jättekul! Då blir det till att börja planera ett besök känner jag =)

Svar: Tack! & nej, tänkte att det var bäst att göra slag i saken & rensa ut allt på en gång! Jobbet har grämt mig i flera år, så nu känns det SÅ skönt. Alla problem är liksom borta eller i alla fall inte lika kännbara. :) Besök hade varit ytterst välkommet också - bara att bestämma när det passar dig bäst. Före eller efter baby, tar du efter blir det kanske lite roligare dock eftersom vi kan ta igen lite på vårt utestående rosé konto. :)
Ida

2014-06-22 @ 19:18:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0