Birthday celebrations and being liked...

Idag har barnkalas stått på schemat, den lilla tjej jag sitter barnvakt åt fyllde nämligen 2 år igår. Det var alltså läge att hitta en present & i vanlig ordning var Paul & jag ute i sista sekund. Vilket gjorde mig lite småstressad, för jag tycker att affärerna här har så väldigt mycket leksaker som: 1) är gjort i plast, vilket går bort, 2) är väldigt könsinriktade. Paul räddade dock situationen genom att spana in en perfekt pusselklocka i trä som stod så högt uppe på en hylla att hobbit-Ida aldrig upptäckt den på egen hand. Halleluja! Sen föll det könsneutrala tänket helt när det kom till kortet. Hade väl tänk mig något med kanske en giraff eller en katt på, men hittade det här kortet & bara "OH...ROOOOSA... GLITTER... PRETTY".
Oh well, one out of two isn't too bad! Själva festen då... tack & lov inte någon hejvild tillställning med 15 sockerhöga ungar som sprang runt med tårta i håret. Visade sig nämligen att det bara var vi, födelsdagsbarnet & hennes mamma + våra vänner Stephane & Christina. Det gick alltså att både njuta av maten & hålla en vettig konversation, plus på den! Fick också återigen bekräftat att jag är lilla Es stora favorit, Christina & jag blev nämligen ombedda att gå upp & hämta henne efter hennes tupplur & när jag kom in i sovrummet sprack hon upp i världens leende. Sen fick hon se Christina vilket resulterade i omedelbar gråt & kommandot "GO" följt av ett pekfinger riktat rakt mot Christina. Alltså... jag tyckte så synd om henne, för det var ju bara så himla ovänligt, men samtidigt måste jag erkänna att egot får en kick av att stå på innelistan! Lite som om någon har en besvärligt hund som alla andra är rädda för & så bestämmer den sig för att du är världens mest underbara. Det känns rätt fint att bli bekräftad av någon som är erkänt svårflörtad! Hm, fast det är kanske för att jag är en rätt utpräglad tävlingsmänniska...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Skönt med ett lugnt kalas, även fast jag har barn så är jag emot för mycket kaos och spring. Ljudnivån ska ligga på en sund nivå.

Det är svårt att hitta bra presenter till födelsedagsbarn, man får leta ett bra tag. Tur Paul var med dig :)

Och visst ler man inombords när man är godkänd ;)

Svar: En ensam två-åring kan ju leva om rätt mycket på egen hand, så det var väldigt skönt att det inte var fullt hus! Sparade öronen.
& klockan kändes klockren. :) Himla skönt också att höra att det inte bara är jag som blir sjukt glad av att få en OK stämpel av någon så liten.
Ida

2014-03-03 @ 08:43:01
Postat av: Camilla

Och jag postar så klart för fort... Jag är skyldig till kommentaren ovan!

2014-03-03 @ 08:44:02
Postat av: Trillingnöten

Vad skönt att ni är såna som tänker efter innan ni köper presenter! Jag blir galen på allt krafs och massa könsuppdelat, plast och sånt...fy. En sån klocka har dottern förresten! Mycket populär. Jag köper hellre en lite dyrare present av kvalitet, än hundra småsaker som ändå kommer att hamna på soptippen. Bra leksaker har ju också fint andrahansvärde (och kommer att kunna användas av syskon dessutom!).
Ps. Det ÄR kul att vara någons favorit! Passa på! :)

Svar: Tycker att så otroligt mycket av barnleksakerna som säljs är hiskeligt skräp, så vi försöker alltid satsa på något i trä eller papper. Klockan kändes perfekt eftersom hon älskar att räkna, lära sig om färger & form. Sen kommer själva lärandet av klockan lite senare, men redan igår hade hon himla kul med att bara sätta in nummerbitarna & säga vad de var. Kul att höra att den fortfarande går hem hos N!
& ja, det värmer rätt rejält att hon känner sig trygg & glad med mig. Fast Paul var väl inte lika lycklig när han försökte plocka upp henne & det resulterade i ett totalt bryt... :)
Ida

2014-03-03 @ 16:02:07
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0