Stackars Paul...

De senaste dagarna har ju varit helt episkt ledsamma, "The baby bomb version of Hiroshima" slog ner mig på andra sidan sulan av skorna. Det här har resulterat i att stackars Paul har hamnat i en sits som till & med deppiga jag inser inte är riktigt optimal. Så här... när jag är ledsen är jag ofta tyst i stora sjok. Så vi sitter i bilen eller ligger i sängen på morgonen & tystnaden från mitt håll är helt kompakt. Jag ligger där & försöker radera bort allt från huvudet som gör ont, tills det inte fungerar längre - då måste jag ventilera & säga något i stil med:
 
"It feels like the universe is against me"
 
Varje gång det här händer får Paul panik & vet liksom inte alls vad han ska säga - så han är tyst & där ligger jag & bara "Jaha... nej det är tydligen inte ens värt att argumentera, universum ÄR emot mig". Nu känns det i alla fall lite bättre, eftersom jag har förstått att han vill säga något - bara det att han inte vet vad. Innan var det verkligen så att jag kände att han inte tyckte att det var lönt att argumentera emot, jag hade ju rätt. So... take home message, kommunikation är A & O. Vetskapen om att han vill säga något uppmuntrande, bara att han saknar orden, fungerar ändå som lite balsam på själen.
 
& på det spåret - vi tänker nog lyssna på många av er & faktiskt berätta för Pauls syster att saker & ting gör lite för ont just nu.  Jag hoppas så innerligt att det inte kommer att såra dem, utan bara göra livet lite lättare.

Kommentarer
Postat av: Jo

Jag tror nog att de kommer att förstå.

Btw så frågade jag Johanna och hon sade att det tagit ca två år för mamma och pappa att bli gravida. Jag tror att det är vanligare att det tar tid än att man blir gravid snabbt bara det att folk inte berättar det.

Svar: Ja jo... men just nu känns det lite som döden att det inte fungerar för oss men att det gått för Pauls syster... Jag får på riktigt panik-känslor bara av att tänka på det, så jag KAN bara inte umgås med dem just nu. Går inte. Vill mest av allt bara fly landet om jag ska vara ärlig.
Ida

2014-03-06 @ 20:35:51
Postat av: Jo

Jag förstår att du inte kan träffa dem än och det är ok.

Kom hit! Så kan jag stötta IRL =)

Svar: Åh - jag önskar att jag hade kunnat komma över i vår/sommar! Så hade vi kunnat piffa din lägenhet & druckit rose ute på balkongen! Fast nu fungerar inte det, så vi får ha det innestående. OK?
Ida

2014-03-07 @ 08:58:34
Postat av: Jo

Till något helt annat för att få dig att i någon minut tänka på något annat (och så att jag har ett utlopp för min egen frustration): i morgonens Rapport berättade de om kalkgrottor som hittats i södra Chile. Bland det sista nyhetsuppläsaren säger är "...kalksten finns normalt sett bara på varmare breddgrader...". Är medveten om att jag bara har läst 1½ år geologi men min lilla hjärna tänkte "Ja, jo, visst tar det ju ett tag att åka till Öland och Gottland men inte visste jag att de ligger så långt söder ut." Hon hade även innan dess kallat landet Sydsudan för "södra Sudan" och att det var fortsatta oroligheter i "området" och inte att det är ett inbördeskrig... Har jag fel i något så säg till, jag tycker inte om att vara upprörd över folks okunskap när felet ligger i min okunskap =)

Svar: Men suck... känns ju som om hon kanske inte hade det mest välinformerade manuset. Sedimentär kalksten, alltså kalksten som bildats av levande organismer, BILDAS förvisso i varmare klimat. Fast sen så har vi ju den här lilla grejen som kallas platt-tektonit, vilket gör att kalksten kan återfinnas vart än kontinentaldriften tagit den från sin ursprungsformation. Så ja... Öland & Gotland är fullgoda exempel på kalkstensformationer som idag återfinns på nordligare breddgrader.

Sen är jag helt lost när det kommer till Sydsudan vs Södra Sudan... Jag vet liksom att Gotland stavas med ett t, men sen tar mina geografikunskaper slut. :)
Ida

2014-03-07 @ 09:18:50
Postat av: Trillingnöten

Usch! Det är svårt för den andra i ett förhållande ibland. Vad ska man göra, hur ska man göra? Det är svårt att veta vad en annan person behöver ibland (trots att man bor i hop och känner varandra väl. Hoppas man iaf :p)Ja, ibland är det nog tanken som räknas och att Paul vill säga uppmuntrande ord och ge stöd. Men sanning, VAD kan muntra upp dig just nu? Det är ju svårt till och med för dig att veta när det enda man kan tänka på är det som gör ont...Du har en fin man i alla fall! :) Tänker på er!

Svar: Nej men precis, det finns inte så mycket som biter just nu. Kommentarer som "Det är klart att vi kommer att få barn" faller rätt platt när det verkligen känns som om min kropp bara räcker långfingret åt mig. Jaja... det känns väl i alla fall som om det långsamt går åt rätt håll. Jag följer farmors råd & går ut på promenad varje dag & det rensar hjärnan lite. Nu hoppas jag bara att min aptit ska komma tillbaka, har typ inte fått i mig annat än gröt & yoghurt sen i måndags & det är ju inte hållbart i längden. Tror att jag ska satsa på att försöka laga tacos till middag idag - det känns i alla fall HEMMA & SVERIGE. Så jag hoppas att det ska vara lättare att få ner.
& sen tänkte jag försöka orka dra ihop en sats kakor till Paul - för att han är så himla fin. Vet inte vad jag hade gjort utan honom de senaste dagarna.
Ida

2014-03-07 @ 15:12:41
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Jo

Haha, två t i Gotland! Var kanske lite för tidigt där =)
Ja, det var ju det jag visste. Är verkligen förvånad över okunskapen där. Speciellt att det var på SVT:s nyhetsredaktion, hade högre förväntningar på dem.

Svar: Ja... jag fnissade lite åt Gottland. Du är bra på det här med att göra mig glad! :)
Sen måste jag hålla med dig, sure om det var något de skrivit i Metro - men Rapport förväntar jag mig lite mer av!
Ida

2014-03-07 @ 16:38:25
Postat av: Jo

Just ja, rosé på min balkong har vi absolut innestående!

Svar: Vi har ju det - en av fördelarna med att inte vara gravid får jag ju lov att erkänna! Det & sushi.
Ida

2014-03-07 @ 16:41:08
Postat av: Matilda

Hallå!!! Kalksten på varmare breddgrader hörde vi med imorse. Jag frågade Patrik "Men det där är väl inte sant?! Det finns ju kalkbrott på Kinnekulle"

Svar: Men suck... vad håller de på & säger?! Var det här Rapport också? Hoppas att någon skickar en länk till freaking Wikipedia - svårare än så behöver det inte vara i det här fallet! Åh... & Kinnekulle, dit åkte vi på min första geologi-exkursion! Himla fint!
Sen kan jag ju informera om att vi har kalksten här i Kanada också, & Kanada & tropisk klimat är väl inte det man allra först tänker på även om det kan bli väldigt varmt här på sommaren. :)
Ida

2014-03-07 @ 19:21:04
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Matilda

Nähä? Jag är uppväxt precis vid foten av berget!

Svar: Världen är liten! Men jo, allra första exkursionen gick dit & jag minns att jag var himla stressad över vilket tempo vår professor hade när han skuttade runt där. :)
Ida

2014-03-07 @ 19:38:11
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Jo

Kinnekulle var inte första exkursionen. Det var mossar. Jag (och Novin) kommer ihåg att jag kom hem med 4000 och 7000 år gamla pinnar. Jag var väldigt exalterad, Novin var inte lika imponerad: "Jaha...pinnar...wow..." =) Kinnekulle var lite senare.

Svar: Det var samma exkursion, samma dag, så jag tycker att det räknas! :) Sötast är dock att du har kvar de där pinnarna!
Ida

2014-03-07 @ 22:07:42
Postat av: Jo

Haha, professor Bergsget =)

Svar: Men eller hur - hjälp vad han studsade runt den beniga lilla karln!
Ida

2014-03-07 @ 22:08:35
Postat av: Jo

Jaha, jag hade för mig att det var senare men du har nog rätt.
Hihi, ja, de påminner mig om den första veckan =)

Svar: Åtminstone första veckan, det är jag helt säker på, trots att det var den veckan jag åkte polisbil för första gången. :)
Ida

2014-03-08 @ 08:51:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0