Barnmorska!

Jag är SÅ glad idag! Ni förstår, det här med att bli gravid i utlandet är inte alla gånger det lättaste man kan ställas inför - speciellt om man väntar på status, så som jag gör. Det har känts helt lugnt tills idag, för Paul har ju försäkring via sitt företag & jag står med på planen, men så googlade jag lite immigrations-info & fick klart för mig att privata försäkringar oftast inte täcker graviditeter. Eh... ska vi säga så här, lite panik där! Jag typ dog lite inombords & såg framför mig en sjukhusräkning som hade kunnat finansiera en resa till månen. Efter MÅNGA turer har det hela dock löst sig. Jag hade inte tänkt skriva om det tidigare, men Paul & jag ska flytta ut från stan till en mindre stad som heter Guelph. Vi måste ju ändå flytta från huset, så vi bestämde oss för att slå oss ner någonstans som kändes lite mer barnvänligt - så det var dit vi körde i helgen & redan då bestämde vi oss 100% att vi skulle flytta dit. Paul måste visserligen pendla om vi bor där, men vi kommer bort från storstaden som jag känner mig rätt klar med. I vilket fall, i fall att man har turen att få tag på en barnmorska så är all vård kring graviditeten gratis - men barnmorskor här i Toronto är ungefär lika eftertraktade som den sista julskinkan på ICA i grisbristtider... De försvinner på direkten. Jag ringde tex samma dag som jag fick vårt positiva graviditetsbesked & de var redan fullbokade hela november & halva december (hur de kunde vara fullbokade två veckor in i december begriper jag inte, inte när jag ringde två dagar innan mens & med ett beräknat förlossningsdatum på den 29e november... men, men). Men under alla turer idag kom jag på att det kanske var en annan femma i Guelph, & tänk det var det! Så hu har jag en barnmorska & jag kan liksom bara ta tag i all ångest jag kände tidigare idag & hiva ut den genom dörren! VILKEN LÄTTNAD!

Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

Kanske var det meningen ändå att ni skulle behöva flytta?? Det känns lite så! Vilken jädra tur! Och jag som tyckte att det var omöjligt med barnmorska här i NY förra året. Då fick jag vänta tills jag var i vecka 17 innan jag kunde få gå på inskrivning! Men att vara upptagen så långt in, galet!!

Svar: Jo men det kändes faktiskt så för mig också igår! Var så himla besviken när jag inte fick en barnmorska här i Toronto & så hade jag världens finaste konversation med telefonisten igår & känner mig bara så välkommen. Jag OCH Paul - där får männen nämligen vara med, något som inte har fungerat här i stan.
Oj - vecka 17! Stod du i kö då eller? För här fick jag höra att jag kunde stå i kö "för folk får ju alltid missfall" eller signa upp på en OB. Så jag valde OB & kommer att gå till honom samt min barnmorskafram tills dess att vi flyttar, sen byter jag över helt till barnmorskorna.
Ida

2014-05-21 @ 16:44:28
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Camilla

Så skönt att det löst sig med barnmorska! alltid en stor sten som lättar.

Vad roligt med en flytt! Har ni hittat något nytt boende eller ska ni leta nu?
Kram

Svar: Jättestor lättnad, helt otroligt så mycket bättre det kändes för oss båda. Även om det väl bara är naturligt att jag känner mig liiite mer lättad än Paul. :)
Vi letar för fullt! Så håll en tumme för att vi hittar något snart så att vi kan flytta från det här bajshuset!
Ida

2014-05-21 @ 20:55:54
Postat av: Jo

Skönt att det löste sig och kul att ni bestämt var ni ska ta vägen. Måste dock kommentera en sak; Guelph?

Svar: Japp, Guelph. Inte riktigt läge att flytta & byta jobb just nu - här innebär ju en nyanställning att man först är provanställd i tre månader utan säkerhet & privilegier. Lite jobbigt om vi då flyttat ut typ på västkusten & sen funkar inte Pauls nya jobb... inte så himla kul när det är en baby på väg. Så äventyret får ge på foten för tryggheten just nu.
Ida

2014-05-22 @ 20:47:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0