Pillerkris & locket från helvetet...

Eftersom avloppskrisen fortsätter här hemma bestämde vi oss för att ta en lunchpaus & åka iväg till Starbucks - dels eftersom det inte finns några rena husgeråd kvar i huset, dels för att vi båda behövde låna deras badrum... Så iväg åkte vi, plockade på oss vår lunch & hoppade in i bilen för att åka iväg & köpa en våtdammsugare. Medan vi sitter där i bilen kommer jag på att jag måste ta min lunchtabeltt mot illamåendet, bara för att upptäcka att locket gått upp i min jackficka! Total pillerpanik & SÅ orättvist - jag menar, de har försett burkfan med ett barnsäkert lock som jag får tampas med varenda gång jag ska ta ett piller, men att öppna sig själv i fickan var tydligen inte ett problem! Anyway, bara tanken på att vara utan min illamåendemedicin får min hjärtfrekvens att rusa i taket - så det här var icke bra! Jag svor lite, ett par gånger eller hundra... & pillren trillade runt i fickan & över säten & svetten lackade. Tillslut var nästan alla piller tillbaka i burken & jag kunde dra en utmattad suck av lättnad.
 
Paul - Lockjävel!
Moi - Um, you got it.
Paul - No, but what does it mean? I mean, I know that word now, that and "buuurkfan", but I have no idea what it means.
 
Så jag fick hålla en liten oplanerad svenskalektion där i bilen. Känner dock att jag kanske inte är den bästa kandidaten som "vikarie för Svenska För Invandrare" - lockjävel är väl inte det ord som är allra mest användbart i det svenska samhället.

Kommentarer
Postat av: Camilla

Hahaha, den krisen kräver sådana ord!

Kram

Svar: Ja aldrig har "lockjävel" kommit så naturligt som vad det gjorde nu idag! :)
Fast att jag skulle säga det nog många gånger för att Paul skulle snappa upp det & lägga det på minnet... skäms lite på den.
Ida

2014-05-21 @ 20:51:16
Postat av: Trillingnöten

Hahahahaha! Jag ÄLSKAR din svenska för invandrare! Kanske skulle folk lära sig svenska snabbare om du var lärare?? Hahaha! Lockjävel och buuuurkfan! Han snappar upp de mest konstiga saker. Tänk sen när barnet föds och du pratar svenska med honom/henne :) DÅ blir det fart! Och kanske andra ord än lockjävel, men vem vet ;)

Svar: Nej hjälp, måste skärpa mig när Baby C kommer - kan ju inte ha en 2-åring som säger saker så som lockfan!
& Paul är rätt bra på att snappa upp saker, så jag är inte förvånad, men tycker att det är lite pinsamt att jag inte kunde hålla ihop det lite bättre. Men de där pillren alltså... i nuläget känns det som om mitt liv står & faller på att jag har dem.
Ida

2014-05-22 @ 02:38:15
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0