1st attempt to get baby C to exit!

Happ - idag var det dags att påbörja projekt "Få ut Baby C". Vi hade tid hos barnmorskan 09.30 & två minuter från deras kontor kom jag på att jag glömt ta smärtstillande innan vi åkte hemifrån. De sista två minuterna i bilen kan följaktligen ha spenderats med att svära intensivt på svenska... Väl invägd & efter lite prat samt kontroll av hjärtljud var det tid för "the stretch to start". Kändes så där när min barnmorska bara "Ja & det här kommer ju att göra ont - för vissa hanterbart & för andra kanske inte lika mycket". Inte exakt vad jag ville höra i det läget, men under över alla under - jag tyckte inte att det gjorde ont alls! Obekvämt var det ju absolut, men inte smärtsamt & det trots att hon fick in ett finger långt nog för att känna Baby Cs huvud + att det genererade en del blod. Fick till & med beröm för hur väl jag hanterat situationen, den andra barnmorskan i rummet förklarade nämligen att hon tittat på mitt ansikte under hela proceduren & baserat på hur lungt jag tog det så har jag tydligen en hög smärttröskel. Kändes lite som om jag vunnit på triss! Nu får vi se om det här har någon effekt, i annat fall upprepar vi det hela om en vecka. Firade med lunch på Starbucks & Paul förklarade att jag behövde en liten present för väl utförd insats. Vilket ledde till att vi kom hem med två nya ljuslyktor... för att jag uppenbarligen aldrig kan ha för många av dem!
På tal om Let It Snow - det bidde ingen resa upp till stugan nu i eftermiddag. New York state & Ontario fick nämligen "en del" snö igår... 1.9 meter (!!!) på andra sidan gränsen i Buffalo & uppe i trakten kring stugan kom det cirkus 10cm/h. Kändes inte så där jättelyckat att kombinera ett igångsättningsförsök med en 6-8 timmar lång bilresa ut på vischan under mindre optimala vägförhållanden. Speciellt inte utan vinterdäck. Tack & lov fick Pauls pappa på sina däck idag, så de åker upp & stänger ner vattnet i morgon. Förhoppningsvis kan de hitta en låda eller två med julpynt, i annat fall får vi lösa det på annat sätt. Dagens ljuslyktor är i alla fall en himla fin start i fall att vi måste panik-kitta på oss på lite nya dekorationer!

Kommentarer
Postat av: Malin C

Åh vad spännande! Och skönt att det gick bra. Fint med hög smärttröskel också :)
Nu håller kag tummarna att det drar igång för er!!

Svar: Ja det var en oväntad men väldigt välkommen överraskning. Låg ju bara & väntade på att det skulle göra ont utav bara tusan & så vips var hon klar! Nu håller jag alla tummar & tår för att samma smärttröskel skall gälla även under förlossningen...& att hon kunde känna huvudet var definitivt en överraskning det med. Hon kunde också känna att det var fixerat, så det var skönt.
Ida

2014-11-19 @ 20:49:30
URL: http://mclapper.blogspot.se/
Postat av: Malin C

OCH att de kunde känna huvudet! Helt otroligt egentligen.

2014-11-19 @ 21:35:29
URL: http://mclapper.blogspot.se/
Postat av: Natalie

Åh så spännande! Och vilka fina ljuslyktor! Idag är bf för mig, men förutom det där trycket och den hårda kulan verkar det inte hända särskilt mycket... Jag passar på att baka en prinsesstårta till mig själv på födelsedagen istället. Nåt ska man ju göra! ;)

Svar: Det var lite spännande ett tag, för det kändes definitivt annorlunda - men nu är vi tillbaka i det gamla vanliga lunket. Fast från en positiv synvinkel, blir det ett till stretchförsök nästa vecka så får jag väl spana ut något annat fint & juligt till hemmet! :)
Grattis & njut av tårtan!
Ida

2014-11-20 @ 15:47:13
URL: http://natta-myown.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0