36 weeks...

Idag, eller i morgon (beror på om du frågar min app eller barnmorska) klockar vi in 36 veckor. Bara sju dagar kvar tills jag når 37 veckor, vilket verkligen är en milsten. Efter det, & fram till vecka 42 (hemska tanke), är jag "säker" hos mina barnmorskor. Sätter förlossningen igång innan eller efter dessa datum säger nämligen lagen att ens vård måste skötas av en OB & det hoppas jag så innerligt att jag slipper! So... Baby C liksom bara MÅSTE stanna där hän är i ytterligare sju dagar eller så kommer jag att guilt trippa ungen till den dagen jag tippar i graven.
Nu ligger magen så lågt att jag kan se mina revben igen, vilket i & för sig inte är så där värst konstigt eftersom jag har en bröstkorg som en tunna men det var ändå ett trevligt återseende! Magen känns för övrigt som om någon tagit alldeles för lite skinn & spänt det över ett bowlingklot, det känns på riktigt som om skinnet ska spricka om jag råkar gnida över magen bara lite för hårt. Baby C då - medelvikten på en sån här liten småtting ska vara kring 2.6 kilo nu, men kotten vägde nästan det under det ultraljud vi gjorde i vecka 34 så jag gissar på att vi inte ligger alltför långt bort från 3 kilo. Så ett par hekto till hade väl varit bra, men sen får det gärna räcka - tanken på en baby på 4-5 kilo känns så där lockande... Vårt 8-åriga grannbarn (utklädd till en baseballspelare) frågade förövrigt när babyn skall komma & efter att jag svarat kom uppföljningen "But what if it would take longer, like a YEAR more?!". Mitt, kanske inte alltför pedagogiska svar, "Well, then I would die". Men jag menar, herregud... det är ju en så obehaglig tanke att jag får krupp, inte ens valar & elefanter är ju gravida så länge!

Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

Ååååh! När jag ser gravida så där blir jag lite "avis" nu när min lilla är så stor...sedan kommer jag ihåg de där sista "roliga" månaderna, veckorna...Gah! Jag blev stor som ett hus, 60 pounds extra. Inte undra på att jag inte mådde så toppen! Du ser strålande ut människa!! Tänk att det kan vara så lite som nån vecka kvar bara, dessutom, galet!!Redan liksom?

Svar: Du kan få ta över när som helst, jag är VÄLDIGT färdig med detta! :) Håller tummarna för att det blir baby relativt snabbt efter att barnmorskorna startar "operation framdrivning". Går jag fullt över tiden så blir det sex mer veckor som max, men det kan ju bli jättemycket mindre också... Känns helgalet!
Tack för komplimangen, värmer när man inte direkt känner sig så där på topp!
Ida

2014-11-01 @ 12:34:29
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0