Julplaner...

Som vanligt när det är helg har vi hängt på Home Depot, det finns liksom alltid något vi behöver. Idag var det skruvar som saknades för att få upp en hylla över Baby Cs säng. När vi ändå var där passade vi på att knata igenom sektionen med julgranspynt. Jag ska inte säga att allt är jättefult, men hjälp så mycket skräp det säljs! Jag menar... en 2 meter lång, uppblåsbar, upplyst ÄLG? Blev lite smådeppig får jag lov att erkänna - tanken på alla adventsljusstakar i Sverige fick mig att längta till julen hemma. När allt bara är så där rakt igenom julkortigt, stämningsfullt & vackert. Visst jag inser att det finns folk utan smak även i Sverige, men definitivt inte i samma utsträckning som här! Så de få skrälligt dekorerade hus som finns drunknar i allt det andra vackra. I vilket fall - det här ledde till en diskussion om hur vi ska fira julen i år. Det känns ju minst sagt lite ostabilt, Baby C kan i teorin dyka upp först på Lucia & då är jag rädd att vi glömmer bort julen mitt i allt det nya. Så vi tog beslutet att vi inte ska stressa med julklappar till varandra i år, utan istället bara fokusera på att faktiskt få till någon form av jul här i huset oavsett när Baby C dyker upp. Det kändes så mycket bättre när vi bestämt det - så nu är en av planerna för veckan att laga köttbullar & janssons som vi kan frysa ner & plocka fram den 24e!

Kommentarer
Postat av: Malin C

Hur ska ni göra med gäster/besök till bebisen?
J och jag är rätt olika på den punkten. Jag vill gärna vänta ett tag (tre-fyra år!!) och dränka alla i handsprit med tanke på RS-virus, medan J gärna vill ha hem alla i släkten dagen efter vi kommer hem, vilket är strax över 20 personer...

Svar: För mig finns det två viktiga komponenter i din fråga: 1) vad känns bäst för Baby C, 2) vad känner jag mig bekväm med.
Så - vi har tackat nej till de som erbjudit sig att komma hit från Sverige & hjälpa till första tiden. Jag känner helt enkelt att det bara bidrar till min stress istället för att minska den. Även om jag vet att de inte kräver något så kommer jag att flänga runt & försöka få ordning ännu mer på huset & varken orken eller tiden finns riktigt för det. Stressad mamma känns INTE som ett bra upplägg - speciellt inte som jag vill amma & det påverkas av ens allmänna stressfaktor.

Från ett hälsoperspektiv kommer vi även att vänta med "lokalt besök". Pauls föräldrar är tex rätt gamla & infektionskänsliga, så vi vill vara helt säkra på att Baby C går upp i vikt som hän ska & känns lite mer stabil innan vi träffar någon. Samma gäller naturligtvis för våra vänner. Sammanfattningsvis, vi är ungefär på samma plan som du! Tanken på att ha en massa folk här precis i början känns inte alls bra - så vi kommer att hålla oss i vår lilla bubbla tills saker & ting känns mer stabila.
Ida

2014-11-17 @ 02:56:24
URL: http://mclapper.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0