Känner mig inte lika hysterisk längre!

Det har snöat hela dagen idag med - men vi har lyckats klara oss från den absolut galna mängd som de fått på andra sidan gränsen. Helt vansinnigt att tänka att det nu kommit närmare 2.5 meter snö (på tre dygn) mindre än 2 timmars bilfärd söderut. Jag menar... Ontario & upstate NY är väl inte direkt känt för att vara särskilt kuperade områden, risken för laviner bör alltså vara ungefär lika med noll - ändå, när jag tittar på det här flygfotot över hur ovädret rullar in över Buffalo så kan jag inte annat än tänka "lavin". Snacka om "winter is coming"!
Det här gör att jag känner mig väldigt mycket mindre hysterisk över alla förberedelser vi har gjort för en eventuell hemförlossning. Har nämligen känts rätt så hispigt att bygga ihop en hel låda med allehanda tillbehör & lagra medicin mot blödningar i kylskåpet... Lite som om jag vore någon slags domedags-rädd människa som fnular på att bygga en bunker i trädgården & sitter på 10 års förbrukning av toalettpapper, konserver & choklad UTIFALL ATT. Men inte nu längre kan jag säga - nu känns det bara som om jag vidtagit resonabla försiktighetsåtgärder eftersom jag bor på en kontinent som inte har resonabelt väder. För herregud - jag må har vuxit upp med en massa snö men 2.5 meter är faktiskt helt orimligt!

Kommentarer
Postat av: Malin C

Vilken helt vansinnig bild! Det ser overkligt ut!
Om jag minns rätt så är det två barnmorskor som kommer till en vid hemförlossning? Hur jobbar de med smärtlindring? Jag är lite "sugen" på sterila kvaddlar för ischiasen när det är dags.

Svar: Absolut vansinnigt - men det händer faktiskt lite titt som tätt att det rullar in den här typen av oväder kring sjöarna & då går det att ta den här typen av bilder:
http://toronto.ctvnews.ca/polopoly_fs/1.1706332!/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/landscape_960/image.jpg

Fast Buffalo-fotot är coolast hitintills!

För mig blir det faktiskt tre om vi går igenom hela förlossningen här. I första skedet kommer nämligen min huvudbarnmorska samt hennes elev, som är färdigutbildad i mars så jag räknar henne som en mer eller mindre fullfjädrad barnmorska. Sen kommer det ytterligare en barnmorska mot slutet så att det finns någon som kan lägga fullt fokus på babyn. Smärtlindringen de kan ge här är begränsad mot för vad jag kunnat få på sjukhuset (& fortfarande befinna mig i deras vård) men inkluderar tylenol 2, kvaddlar & morfin. Känner mig väl hemskt osugen på kvaddlarna, men är villig att försöka mig på dem - mycket hellre 2 minuters intensiv smärta än att behöva lida i två timmar!
Ida

2014-11-21 @ 03:09:00
URL: http://mclapper.blogspot.se/
Postat av: Alex

oj vilken grej med SÅ MYCKET snö! Lite läskigt och härligt på en gång. Fast jag antar att de inte är kul speciellt länge när man sitter mitt i de.

Tycker du låter väldigt lugn inför en ev hemförlossning!

Svar: Absolut en mix av de båda! Vi hade ju en jättestorm förra sommaren då vi fick närmare 130 mm regn på två timmar, det var HELT GALET men samtidigt väldigt spännande att vara mitt i (även om det kanske blev lite väl intensivt när en blixt laddade ur inne i labbet jag var i). 2.5 m snö hade dock känts lite väl mycket precis nu... även om båda våra barnmorskor bor här i Guelph hade det ju varit trevligt om de i alla fall kunnat pulsa över hit & det känns ju lite kört när det är SÅ mycket snö ute.
& jag känner mig rätt lugn. Vi startar ju här hemma oavsett vad jag sedan bestämmer mig för, så det känns bra att hemmet är förberett & klart för det.
Ida

2014-11-21 @ 10:32:00
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0