Men tack då...

Har haft en dag med mer eller mindre konstanta sammandragningar, så den där tvåtimmarspromenaden bidde inte av. Däremot drog jag mig ett par varv runt kvarteret för att i alla fall känna mig lite duktig & hamnade tillslut på den underbara tygaffären som ligger så tacksamt nära vårt hus. Köpte spets till en hallgardin & tjejen bakom tygdisken bara "Varje gång jag ser dig är du större & större & nu är du verkligen jättestor!"... Alltså, jag vet att jag nästan är i 38e veckan & att det är rätt normalt att inte vara sitt mest pinniga jag då - men "jättestor" kändes det ju inte så där värst roligt att bli kallad i alla fall. Försökte intala mig själv under den sakta promenaden hem att jag inte skall ta åt mig - speciellt inte som det kom från en person som rent storleksmässigt hade kunnat vara syster till GofT karaktären "The mountain that rides". Det är ju lite som att ta illa upp i fall att en person i elrullstol skulle åka förbi en & påpeka att en går dåligt efter ett benbrott. Men samtidigt är det ju svårt att bara skaka av sig kommentarer om ens kropp... Det här med att folk verkar känna att det är helt OK att bara bräka ur sig storleksomdömmen om en är ytterligare en av de saker som ligger på min mentala lista över "himla trista bieffekter med att vara gravid"!

Kommentarer
Postat av: Alex

åh de är så dumt att folk alltid säger sånt till gravida när de finns så många som blir ledsna av kommentarer som denna. Kunde väl nöjt sig med att fråga när de är dags om de måste kommenteras?

Svar: Exakt - ett enkelt "hur långt är det kvar nu" fungerar ju utmärkt & gör att man går därifrån utan att känna sig som en mänsklig version av Hindenburg.
Ida

2014-11-13 @ 08:13:17
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Natalie

Ja, visst är det märkligt? Och att allt fokuseras på magen/bebisen, "jag:et" har ju slutat existera för längesen... Och alla frågor om måendet och att vissa tar sig frihet att röra vid magen - vänta nu, min kropp, min sfär?!

Hoppas för övrigt att du har sett denna blogg:
http://blogg.mama.nu/hormonerhemorrojder/

Svar: Mycket märkligt! Tanken är ju fri, men jag kan inte förstå att så många inte kan hålla sina tankar för sig själv enbart för att man är gravid. Har haft ett par incidenter med "magpetande" & blev väl så där heligt förbannad att det tog en dag eller två för blodtrycket att falla tillbaka till normala nivåer.
& ja - tycker att de skriver rakt & bra om mycket, även om jag naturligtvis inte kan eller vill identifiera mig med allt. Stökfaktorn i hemmet är väl en sån sak som jag själv hade haft svårt att släppa på så där totalt...
Ida

2014-11-13 @ 11:58:28
URL: http://natta-myown.blogspot.se/
Postat av: Trillingnöten

Ja, verkligen! Jag blev mycket stor sist, 30 kg plus, som syntes väl. Och magen blir tydligen större andra gången? Men folk frågade redan i 6e månaden när det skulle vara dags...och ojade sig. Jättetrist! Och jobbigt! Vem vill snacka om sånt med främlingar liksom? Nä!!Istället för en person är man nu en mage...Hahaha, gillade din liknelse vid rullstolsburen person och benbrottet!

Svar: Nej vad jobbigt, inte kul att få den typen av frågor när det fortfarande är 3 månader kvar! Jag måste erkänna att jag gett lite skiftande svar till folk under graviditeten. När det är någon som jag inte räknar med att se igen & de bara "Oh look how much your showing!" har det kanske hänt att jag sagt att jag är "due in November" utan att nämna att datumet är den 29e. Lite för att jag tycker att de inte har något med det att göra & lite för att inte riskera att få höra att jag är ovanligt stor redan eller annan sån där skit som folk känner sig nödgade att delge en.
Ida

2014-11-14 @ 02:40:21
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0